Simona Halep

Simona Halep urcă pe locul 5 în clasamentul WTA. Elina Svitolina, eliminată surprinzător la Moscova

17.10.2019 | 23:29
Simona Halep urca pe locul 5 in clasamentul WTA Elina Svitolina eliminata surprinzator la Moscova
ADVERTISEMENT

Simona Halep, campioana de la Wimbledon 2019, urcă în clasamentul WTA fără se joace în această perioadă. Românca, aflată în aceste zile într-o perioadă de recuperare, a profitat de eliminarea Elinei Svitolina (4 WTA) de la turneul WTA de la Moscova.

Simona Halep urcă pe locul 5 în clasamentul WTA. Elina Svitolina, eliminată surprinzător la Moscova

În optimile de finală ale turneului de la Kremlin Cup, competiție de categorie Premier cu premii totale de peste 1.000.000 de dolari, Elina Svitolina, principala favorită a turneului și ocupanta locului 4 WTA, a fost învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova (42 WTA) cu scorul de 6-2, 1-6, 7-5. Rusoaica va juca în faza următoare cu compatrioata ei Anastasia Pavlyuchenkova.

ADVERTISEMENT

În urma eliminării de la Moscova, Elina Svitolina va cădea, începând de luni, pe locul 7 WTA. De eșecul ucrainencei va profita Simona Halep, cea care, fără joace, va reveni pe locul 5 mondial începând de săptămâna viitoare. Svitolina nu este îngrijorată după eliminarea din capitala Rusiei. În urmă cu trei zile, ea a devenit a șaptea jucătoare calificată la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, care se va desfășura în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie.

  • Svitolina este câștigătoarea de anul trecut a marii finale, atunci când a învins-o în trei seturi pe americanca Sloane Stephens la Singapore.
ADVERTISEMENT
Simona Halep, incertă pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen
Simona Halep, incertă pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Sursa foto: hepta.ro

Simona Halep, incertă pentru Turneul Campioanelor de la Shenzhen

În această săptămână, Simona Halep a vorbit despre ultima ei țintă a anului, Turneul Campioanelor din China, care se va desfășura în perioada 27 octombrie-3 noiembrie. Românca afirmă că nu e încă 100% sigură de participarea la ultima mare reprezentație de tenis a anului.

“În opinia mea, pot juca la Turneul Campioanelor. Dar niciodată nu știi cu aceste probleme la spate. Fiecare turneu începe cu dureri la spate, pentru că am această problemă încă din 2008. Aşa că este normal să fie şi perioade mai grele, când durerile nu mă lasă să joc” , a afirmat Halep.

Bianca Andreescu a profitat și ea de eliminarea Svitolinei: locul 4 WTA, personal best

Revelația anului din tenisul mondial feminin, Bianca Andreescu, jucătoarea din Canada cu origini române, va urca pe cel mai înalt loc din carieră după eliminarea Svitolinei de la Moscova. De luni, campioana de la US Open 2019 va fi noul loc 4 WTA.