Sporturi

Simona Halep va fi amendată pentru ieşirea avută în meciul cu Kaia Kanepi!

28.08.2018 | 10:31
Simona Halep va fi amendata pentru iesirea avuta in meciul cu Kaia Kanepi

Simona Halep va fi amendată pentru ieşirea necontrolată avută în primul tur al turneului de Grand Slam de la US Open. Simona Halep a produs şocul primei zile la această ediţie a US Open, fiind eliminată în primul tur de către jucătoarea din Estonia, Kaia Kanepi, în două seturi, 6-2, 6-4. La scorul de 2-0 în setul secund în favoarea jucătoarei baltice liderul mondial WTA a avut o ieşire nervoasă, dând de câteva ori cu racheta de ciment, după care, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, s-a dus la scaunul ei şi şi-a luat o altă rachetă. Interesant este că deşi apoi s-a făcut 3-0 răbufnirea a avut rezultate temporare, pentru că a urmat cea mai bună perioadă de joc a Simonei, care a reuşit să egaleze la 4, să anuleze avansul de două breakuri al adversarei sale şi să conducă pe serviciul ei cu 40-15. Moment în care se părea că lucruile vor intra sub controlul principalei favorite, însă s-a produs un nou black-out în jocul Simonei, care s-a dovedit a fi fatal: break Kanepi şi apoi game lejer pe serviciul propriu şi pentru a doua oară în carieră estonianca a eliminat un număr 1 mondial la un turneu de Grand Slam.

Însă ieşirea Simonei, care nu a mai ţinut cont nici de faptul că era prima jucătoare care evolua pe noua arenă centrală, modernizată, nu va rămâne fără urmări. Arbitra de scaun i-a atras atenţia româncei să se potolească, dar ultimul cuvânt în astfel de situaţii aparţine Comisiei de disciplină a turneului, care se pregăteşte să o sancţioneze pe Simona cu o amendă usturătoare. În astfel de situaţii amenzile merg între sume de 5000 până la 30.000 de dolari, în funcţie de gravitatea faptelor. Datul cu racheta de pământ se înscrie, cel mai probabil, într-o primă categorie, fiind de fapt nu o reacţie la adresa vreunui oficial sau a partenerului de întrecere, ci o răbufnire pentru propriile erori.

Simona Halep va fi amendată. A făcut la fel la turneul de la Miami, în primăvară

Simona Halep are astfel de ieşiri destul de frecvent. Au fost destul de multe situaţiile în care liderul mondial a fost văzută dând cu racheta de pământ atunci când jocul nu îi funcţionează. În acest an, în primăvară, la turneul de la Miami, a fost amendată cu 2500 de dolari pentru aceleaşi gesturi comise în timpul meciului cu Oceane Dodin. “Racheta s-a dus! I-am dat-o unui copil de mingi. A fost o recţie de moment şi cred că mi-a prins bine. Am fost foarte tensionată astăzi, se întâmplă să ai şi astfel de zile”

Simona Halep amendată. Halep a produs şocul la US Open, fiind eliminată din primul tur. În imagine Halep felicitându-şi adversara
Simona Halep amendată. Halep a produs şocul la US Open, fiind eliminată din primul tur

Simona Halep a reuşit rara contraperformanţă de a părăsi două ediţii la rând cel mai puternic turneu pe hard al anului, US Open, încă din faza primului tur, după ce anul trecut s-a înclinat în faţa fostei glorii a circuitului feminin, rusoaica Maria Şarapova. Este primul lider mondial care părăseşte US Open încă din primul tur. Previziunile specialiştilor înainte de US Open anticipau că Halep nu va face un turneu deosebit, dar în nici un caz nu mergeau până într-acolo încât să o dea eliminată încă din prima zi. Ei o vedeau pe Simona cel mult până în faza sferturlor de finală.