Simona Halep

Simona Halep va fi propusă ca portdrapel la Jocurile Olimpice de la Tokyo! ”Este unul dintre sportivii emblematici”

23.10.2019 | 14:37
Simona Halep va fi propusa ca portdrapel la Jocurile Olimpice de la Tokyo Este unul dintre sportivii emblematici
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep va fi propusă ca portdrapel al delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Campioana de la Wimbledon a mărturisit în mai multe rânduri că va fi prezentă la competiția din capitala Japoniei și că ar fi o mare onoare să defileze cu steagul țării la ceremonia de deschidere.

Simona Halep va fi propusă ca portdrapel la Jocurile Olimpice de la Tokyo: ”Comitetul Executiv al COSR urmează să valideze această propunere”

”S-a vorbit şi sigur că Simona Halep este unul dintre sportivii emblematici ai României. Există o procedură care va fi urmată şi de această dată, la fel ca la precedentele ediţii ale Jocurilor Olimpice. Simona Halep va fi propusă ca portdrapel al României la Tokyo, iar Comitetul Executiv al COSR urmează să valideze această propunere”, a declarat Mihai Covaliu, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Emoţii sunt doar legate de perioada care mai e până la concurs, pentru că strategia FR Canotaj de a aborda Campionatele Mondiale a dat rezultate. Ei nu s-au concentrat atunci pe calificarea la Tokyo a bărcilor de 8+1. Iar eu cred că aceste bărci au valoarea de a se califica la următoarea competiţie. Până acum canotajul are 7 bărci calificate, plus cele 2 de la 8+1, asta înseamnă că va fi sportul cu cei mai mulţi sportivi prezenţi la Tokyo şi implicit cu cele mai multe şanse de a câştiga medalii”, a mai spus președintele COSR.

Simona Halep sărbătorind o victorie obținut pentru România în Fed Cup

”Ne bazăm în continuare pe oamenii cu experienţă la scrimă”

Mihai Covaliu a mărturisit că are mare încredere în lotul de scrimă: ”E un lucru puţin mai greu de realizat să mergem cu toate armele de la scrimă la Jocurile Olimpice. Asta din cauza faptului că la floretă şi spadă masculin nu suntem la nivelul celorlalte arme. Însă eu spun că vom avea reprezentanţi la Tokyo care vor face cinste Federaţiei Române de Scrimă. Ne bazăm în continuare pe oamenii cu experienţă care au datoria de a-i trage după ei pe cei tineri şi dornici de performanţă”.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat reporterului FANATIK la turneul de la Wimbledon pe care l-a câștigat, Simona Halep a spus că ar fi onorată să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La revenirea în țară după surprinzătorul succes de pe iarba londoneză, sportiva a revenit asupra subiectului și a glumit cu Mihai Covaliu, pe care practic l-a obligat să dea un răspuns în acest sens.