Sporturi

Simona Halep va intra definitiv în istoria tenisului mondial! Ce record a reuşit

14.09.2020 | 17:40
Simona Halep va intra definitiv in istoria tenisului mondial Ce record a reusit
ADVERTISEMENT

Simona Halep are un singur adversar în circuitul WTA, pe ea însăși, luptând cu propriile recorduri, care o vor propulsa definitiv în istoria tenisului mondial.

Astfel, Simona și-a asigurat locul în top 10 WTA până la finalul anului și va urca pe locul 8 în clasamentul all-time al tenismenelor care au petrecut cele mai mult săptămâni la rând în top 10 WTA, conform spotmedia.

ADVERTISEMENT

Simona tocmai a întrecut-o pe Conchita Martinez, iar în curând o va depăși și pe Lindsay Davenport, iar dacă ne referim la jucătoarele care încă se află în activitate, Simona Halep este tenismena care a petrecut cele mai multe sptămâni la rând în top 10 WTA, mai mult chiar decât surorile Williams, Maria Sharapova sau Svetlana Kuznetsova.

Simona Halep are 323 de săptămâni la rând petrecute în top 10 WTA

Simona Halep are 323 de săptămâni la rând petrecute în top 10 WTA fără ca perioada de inactivitate să fie luată în calcul, lideră în acest top fiind marea Martina Navratilova, care a petrecut 1.000 de săptămâni, urmată de Chris Evert (746 de săptămâni) și Steffi Graf (625 de săptămâni).

ADVERTISEMENT

Martina Navratilova o vede favorita circuitului în acest final de an, dar mai ales la Roland Garros, zgura fiind suprafața ei preferată: ,,Contează mult cât de bine te simți pe această suprafață. Cum ai jocul de picioare, cum stai cu timing-ul. Dacă ești ca Simona, care a crescut pe această zgură, este clar un avantaj. Cu siguranță e un mare avantaj. Se simte excelent pe această suprafață, iar dovada stau rezultatele foarte bune pe care le-a avut la Roland Garros. Să nu uităm de cele două finale, pe lângă titlul din 2018″, a spus Martina Navratilova la Tennis Channel.

Simona Halep favorită și la Roma

Halep a ajuns la Roma, unde a rămas suprinsă de măsurile luate de organizatori, dar a reușit să se vadă cu Darren Cahill după mai bine de 6 luni,  și a ntrenorul o va urmări chiar din primul meci: ,,A fost un sentiment plăcut să fiu din nou cu el pe teren”, a spus Simona după primul antrenament cu Cahill.

ADVERTISEMENT

Simona vorbit despre bucuria de a se afla la acest turneu, chiar dacă spectatorii nu vor putea fi în tribune: ,,E o bucurie să fiu din nou la acest turneu. E un turneu frumos, chiar și în momentul de față, așa fără spectatori. Sunt restricții destul de mari, dar eu mă bucur că pot să joc și sper să o fac bine. Mă aștept să fie dificil încă de la primul meci. Nu o să fie niciun meci ușor aici”, a spus Simona pentru Digisport.

Simona Halep va evolua și în proba de dublu de la Roma, unde va face pereche alături de Monica Niculescu. Cele două românce vor juca marți împotriva Elinei Svitolina și a Dayanei Yastremska: ,,Am vrut să joc și dublu. Moni m-a întrebat și m-am bucurat mult că putem să jucăm împreună. Îmi face plăcere să joc alături de ea. Sper să facem un meci bun și să îl câștigăm”, a completat Halep.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac critică și el dur măsurile extrem de drastice ale organizatorilor turneelor de tenis: ,,Halep ajunge la Roma. De la aeroport, se duce direct la hotel, sub gardă, iar apoi o testează”, ba mai mult, fostul mare tenismen îi dă dreptate lui Mladenovic care s-a plâns de restricțiile exagerate de la US Open:

,,Ce facem noi cu sportul ăsta? La US Open, inclusiv mâncarea îți e adusă în fața ușii. Domnul Benoit Paire, care a fost testat pozitiv, stătea cu doi polițiști la ușă. Poate că această securizare e corectă, dar e curios să te trezești închis, aproape ca într-un lagăr nazist, în loc să ai bucuria aia a tenisului”, a declarat revoltat omul de afaceri pentru gsp.

Cap de serie numărul 1 la acest turneu, Simona a ajuns la Roma încă de acum trei zile, cu un avion privat al ȚiriacAir, iar tenismena a ținut să îi mulțumească lui Țiriac pentru gest cu o postare pe instagram:

View this post on Instagram

Ciao Roma ❤️ #tiriacair #thankyou??

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

 

 

ADVERTISEMENT