Simona Halep

Simona Halep va juca alături de o puștoaică de 16 ani în proba de dublu la Rogers Cup! Ce au în comun cele două

04.08.2019 | 22:48
Simona Halep va juca alaturi de o pustoaica de 16 ani in proba de dublu la Rogers Cup Ce au in comun cele doua

Simona Halep va juca și în proba de dublu a Rogers Cup, turneu care va debuta luni în Canada. Partenera Simonei este Leylah Annie Fernandez, o adolescentă de doar 16 ani. Reprezentantă a țării gazdă, aceasta ocupă locul 257 în clasamentul WTA și a reușit să câștige Marele Șlem de la Paris la juniori, în vara acestui an, performanță pe care o are în comun cu Simona Halep, care a câștigat Roland Garros la juniori în 2008. Un alt lucru pe care îl „împărtășesc” cele două sportive este vârsta la care au câștigat Masterul de la Paris ca junioare, 16 ani.

Simona Halep va juca cu o puștoaică de 16 în proba de dublu la Rogers Cup

Pe lângă proba de simplu, unde s-a impus anul trecut la Rogers Cup și are, astfel, de apărat 900 de puncte, Simona Halep participă și în proba de dublu, alături de Leylah Annie Fernandez. Primul meci pe care cele două îl vor juca împreună va fi în turul întâi al Open-ului Canadian și va avea loc luni, nu mai devreme de ora 17:00. Pe lângă victoria de la juniori de la Roland Garros, partenera Simonei de la Rogers Cup a reușit să ajungă și în finala de la Australian Open. Canadianca, jucătoare de mână stângă, este văzută drept o mare speranță a tenisului.

Adversara dublului româno-canadian va fi o pereche formată din Kveta Peschke, reprezentanta Cehiei și Nicole Melichar, din Statele Unite, favorite 7 în proba de dublu de la Rogers Cup. Americanca se află pe poziția 714 în clasamentul WTA, în timp ce sportiva din Cehia nu este în clasament.

Tabloul probei de dublu de la Rogers Cup
Tabloul probei de dublu de la Rogers Cup

Cu cine începe Simona Halep lupta pentru păstrarea titlului la Rogers Cup

În afară de proba de dublu, Simona Halep se concentreză și pentru turneul individual de la Rogers Cup. Halep s-a impus anul trecut în Canada și are de apărat 900 de puncte la ediția din acest an. Campioana de la Wimbledon va începe direct în turul doi la Rogers Cup, unde o va întâlni, cel mai probabil, pe Kristina Mladenovic (Franța, 26 de ani, 50 WTA).
Halep este la egalitate cu Mladenovic la victorii directe, 3-3, ultima lor întâlnire fiind adjudecată de Simona cu 6-3, 6-1 în primul meci al semifinalei Fed Cup din aprilie, cîștigată, până la urmă, de franțuzoaice cu 3-2.
  • „Un meci dificil, ținând cont că este primul după sezonul de iarbă. Nu vrea să mă gândesc la ce joacă ea, ci la ceea ce voi face eu pe teren. Vreau să îmi revin și să simt forma maximă atunci când intru pe teren. Vor fi câteva zile grele, poate chiar și o săptămână. Turneul va fi dificil, dar nu mă stresez și nici nu intru în panică” – Simona Halep
  • „Senzațiile sunt ciudate, pentru că nu m-am antrenat în ultima vreme. Pot să spun că ritmul nu este încă acolo. Dar mă simt bine pe teren, mă simt cu poftă de joc. Dar va fi greu prima săptămână să îmi găsesc ritmul” – Simona Halep