Sporturi

Simona Halep va juca la Rogers Cup şi în proba de dublu alături de Irina Begu

04.08.2018 | 13:54
Simona Halep va juca la Rogers Cup si in proba de dublu alaturi de Irina Begu

Simona Halep va juca la Rogers Cup şi în proba de dublu alături de Irina Begu. Simona Halep aluat decizia de a evolua şi în proba de dublu la Montreal.

Simona Halep va evolua şi în proba de dublu la Rogers Cup cu Irina Begu. Simona Halep a anunţat la tragerea la sorţi de la Montreal că va evolua şi în proba de dublu la Rogers Cup, alături de Irina-Camelia Begu. “Voi evolua şi la dublu la Rogers Cup alături de Irina. Sper să jucăm bine, aşa cum am făcut-o mai mereu împreună”, a dezvăluit Simona.

Sportiva noastră a evoluat deja într-o finală la Rogers Cup în proba de dublu, în 2016, alături de Monica Niculescu. Atunci, cele două românce au fost învinse în ultimul act de Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina. La acea ediţie, Simona a disputat ambele finale la Montreal, câştigând la simplu împotriva americancei Madison Keys.

Simona Halep va juca la Rogers Cup şi în proba de dublu alături de Irina Begu

Simona are de gând să joace cât mai multe meciuri la Montreal şi de aceea s-a înscris şi în proba de dublu a turneului, însă va avea o misiune foarte dificilă în proba de simplu. Liderul mondial din WTA a primit un traseu foarte complicat spre un nou titlu la Montreal, după cel din 2016. Nici misiunea celorlalte românce aflate în competiţie nu va fi prea uşoară. Buzărnescu, Begu şi Cîrstea sunt şi ele pe tabloul principal.

Astfel, Simona Halep va debuta direct în turul 2, după decizia organizatorilor de a oferi bye în prima rundă pentru primii opt capi de serie. Iar adversara româncei se va alege din partida pe care Anastasia Pavlyuchenkova o va juca împotriva unei jucătoare venite din calificări. Ar fi, teoretic, partea uşoară din tabloul liderului mondial. Asta pentru că are un neverosimil 7-0 în dreptul confruntărilor cu rusoaica.

Simona Halep, posibil duel cu Sorana în turul 3

În turul al treilea, optimile de finală, Simona Halep ar putea să întâlnească o jucătoare din România. Sorana Cîrstea are de trecut de o jucătoare din calificări în runda inaugurală, dar şi de un posibil duel cu Venus Williams în turul 2. Astfel, americanca este o altă posibilă adversară pentru cea mai bună tenismenă a lumii în turul 3. Apoi, în sferturile de finală, Simona Halep poate da peste o veche cunoştinţă de-a ei, Maria Şarapova. Asta dacă rusoaica reuşeşte să elimine o jucătoare mai bine cotată, pe Caroline Garcia, şi ea pe sfertul de tablou al Simonei.

Ţintarul de la Rogers Cup a stabilit dueluri şoc. Pe jumătatea superioară, pe care se află Simona Halep, sunt foarte multe alte nume grele, pe care Simona Halep le-ar putea înfrunta în semifinalele competiţiei. Cum ar fi Angelique Kerber, Serena Williams, Karolina Pliskova sau Petra Kvitova. Reeditarea finalei de la Wimbledon, Kerber – Serena, poate avea loc în turul 2 la Rogers Cup! Asta dacă americanca trece de Alize Cornet. Iar Pliskova şi Kvitova se pot înfrunta în optimi.

Buzărnescu – Mladenovic sau Azarenka în turul secund

Irina Begu va juca în runda inaugurală cu Ashleigh Barty, din Australia, iar în turul secund ar da peste învingătoarea dintre Alison van Uytvanck şi o jucătoare din calificări. Optimile de finală ar putea aduce un meci tare pentru Begu.  Mihaela Buzărnescu, semifinalistă la San Jose, debutează contra unei jucătoare din calificări, dar în turul doi va juca împotriva învingătoarei dintre Kristina Mladenovic şi Victoria Azarenka.