Sport

Simona Halep va mai juca un turneu după Transylvania Open! A primit wild card la WTA Linz

Deși anunțase că Transylvania Open este ultimul său turneu din 2021, Simona Halep a decis să meargă și la WTA Linz unde a primit un wild card.
26.10.2021 | 13:01
Simona Halep va mai juca un turneu dupa Transylvania Open A primit wild card la WTA Linz
ADVERTISEMENT

Campioana noastră este prezentă în aceste zile la competiția de la Cluj-Napoca, acolo unde este principala favorită și o va întâlni în primul tur pe Gabriela Ruse.

În cazul în care fostul lider WTA va reuși să câștige trofeul mult visat, primul din acest an, va primi 29.200 de dolari și 280 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Wild card pentru Simona Halep la WTA Linz

Simona Halep se află într-o ușoară urcare în clasamentul mondial după ce a ajuns în sferturile de finală la WTA Kremlin Cup, vrea să continue trendul ascendent pe care se află în acest final de an și a decis să accepte un wild card la WTA Linz.

Turneul de sală din orașul austriac face parte din categoria WTA 250, are premii în valoare totală de 235.238 de dolari și se va desfășura în perioada 6-12 noiembrie. Pe lângă Halep, alte două românce au prins tabloul principal de la Linz, Sorana Cîrstea și Irina Begu.

ADVERTISEMENT

La competiția de la Linz a primit wild card și campioana surpriză de la US Open, britanica Emma Răducanu, care în această săptămână este și ea prezentă la Cluj-Napoca pentru Transylvania Open.

Două românce au câștigat la Linz

Alte jucătoare din Top 50 care vor participa la turneul din orașul austriac sunt americanca Danielle Collins, rusoaicele Veronika Kudermetova și Ekaterina Alexandrova, croata Petra Martic, elvețianca Viktorija Golubic, australianca Ajla Tomljanovic și chinezoaica Shuai Zhang.

ADVERTISEMENT

În 2020, competiția de la Linz a fost câștigată de bielorusa Aryna Sabalenka, iar în trecut două românce s-au impus în proba de dublu: Irina Spîrlea în 1999, în pereche cu olandeza Caroline Vis, și Raluca Olaru în 2014, alături de americana Anna Tatishvili.

Simona Halep și Emma Răducanu ar putea să se întâlnească în semifinale la Transylvania Open, după ce au ratat ocazia să se dueleze la Indian Wells. Dacă nici la Cluj-Napoca nu vor ajunge față în față, ele vor mai avea o șansă la Linz.

ADVERTISEMENT

Halep joacă miercuri la Transylvania Open

Fostul lider mondial a avut cuvinte de laudă la adresa lui Răducanu, spunând că este extraordinar ceea ce a realizat, însă le-a transmis jurnaliștilor englezi prezenți la Cluj că ar trebui să aibă răbdare cu ea, pentru că e foarte tânără și mai are un drum lung în față.

Organizatorii Transylvania Open au anunțat programul de marți al turneului WTA ce se desfășoară în aceste zile la Cluj. Printre meciurile programate în această zi se numără și cel dintre Emma Răducanu și Polona Hercog (nu mai devreme de ora 18:00), dar și Irina Begu – Irina Bara sau Jaqueline Cristian – Kaja Juvan.

În aceste condiții, partida din primul tur dintre Simona Halep și Gabriela Ruse va avea loc miercuri, la o oră ce va fi anunțată ulterior.

ADVERTISEMENT