Simona Halep

Simona Halep va primi Ordinul Național “Steaua României” de la președintele Klaus Iohannis! Când are loc ceremonia

26.07.2019 | 14:12
Simona Halep va primi Ordinul Național "Steaua României"! Când are loc ceremoniaSimona Halep va fi decorată cu cea mai înaltă distincție oferită de statul român

Simona Halep va primi Ordinul Național “Steaua României” din partea președintelui Klaus Iohannis.  Evenimentul urmează să aibă loc marți, 30 iulie, la Palatul Cotroceni, la ora 12:00. Sportiva primește decorația în urma succesului istoric realizat la Wimbledon, unde Halep a devenit primul român ce se impune în proba de simplu la All England Club.

Simona Halep va primi Ordinul Național “Steaua României”

Simona Halep se va întâlni marți, 30 iulie, cu președintele României, Klaus Iohannis, pentru a primi cea mai înaltă distincție oferită de statul român, Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, după câștigarea turneului de Mare Șlem de la Wimbledon. Prin comunicatul emis de Administrația Prezidențială se arată și recunoștința statului pentru afirmarea sportului românesc și popularizara tenisului în rândul tinerilor.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 iulie a.c., decretul de decorare a Simonei Halep. Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru câștigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepționale obținute de-a lungul carierei, pentru desăvârșirea poziției în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum și pentru talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional și popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generații de sportivi, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivei Simona Halep. Ceremonia de decorare va avea loc marți, 30 iulie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni“, se arată într-un comunicat remis de Administrația Prezidențială.

Simona Halep va primi Ordinul Național
Simona Halep va primi Ordinul Național “Steaua României”, ca urmare a performanței de la Wimbledon. Sursă FOTO: Sportpictures.eu

Personalități decorate cu Ordinul Național “Steaua României”

Printre personalităţile decorate cu cea mai înaltă distincţie oferită de statul român se numără Ion Luca Caragiale, Neagu Djuvara, Tudor Gheorghe, Gabriel Liiceanu şi Mircea Lucescu. Ordinul Naţional “Steaua României” este cea mai veche distincţie oferită de stat, fiind creată în 1864 de Alexandru Ioan Cuza. Simona Halep a mai fost în centrul unui eveniment după câștigarea turneului de la Wimbledon. Sportiva a prezentat trofeul pe Arena Naționala, în fața a peste 20 de mii de susținători.

  • 2 trofee de Mare Șlem a câștigat Simona Halep în carieră, la Roland Garros și Wimbledon 
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri