Sport

Simona Halep – Varvara Gracheva 6-4, 6-2, în turul 2 la WTA Cluj. Calificare cu emoții în sferturi: „Mi s-a blocat spatele!”. Video

FANATIK.RO vă oferă detalii despre meciul Simona Halep - Varvara Gracheva, care are loc joi, 28 octombrie, de la ora 18:00, în turul 2 al turneului de tenis feminin de la Cluj-Napoca, Transylvania Open 2021
28.10.2021 | 19:29
Simona Halep  Varvara Gracheva 64 62 in turul 2 la WTA Cluj Calificare cu emotii in sferturi Mi sa blocat spatele Video
ADVERTISEMENT
28-10-2021
16:29

Prima reacție a Simonei Halep după victoria cu Gracheva

Simona Halep (locul 18 WTA) a oferit o reacție la cald după ce a învins-o în două seturi, 6-4, 6-2, pe rusoaica Varvara Gracheva (locul 81 WTA). În ciuda scorului, duelul n-a fost deloc simplu pentru româncă, care, la finalul primului set a cerut time-out medical.

„Am simțit că mi s-a blocat mușchiul. Durerea e foarte mare. Nu prea poți să te miști. Dar eu m-am obișnuit cu durerea, am mai pățit și în trecut. Am vrut să termin meciul. Este bine că am câștigat, nu știu cum, dar mă bucur.

Acesta este principiul meu de bază, după asta mă ghidez mereu, să nu renunț. Uneori e foarte dureros, dar, chiar și așa, trebuie să continui. E doar un spate blocat. Mi s-a mai întâmplat și înainte și știu cum să abordez situația. Am continuat să joc și fiindcă știam că sunt acasă și trebuia să lupt mai mult”, a declarat Simona Halep.

28-10-2021
15:08

Simona Halep - Varvara Gracheva 6-4, 6-2

Vezi video cu cele mai importante faze AICI!

6-2: Victorie categorică a Simonei Halep, care în sferturi va juca împotriva lui Jaqueline Cristian!

5-2: Halep câștigă lejer și acest game și va servi pentru meci!

4-2: Simona Halep se apropie de câștigarea meciului!

3-2: Gracheva rămâne la un game în spatele lui Halep. Românca se pregătește să servească.

3-1: Halep își face serviciul și e la trei game-uri de calificarea în sferturi!

2-1: Simona trece la conducere în setul doi, după ce reușește break-ul!

1-1: Halep egalează, după ce a salvat o minge de break.

0-1: Gracheva câștigă primul game al setului secund.

A început setul al doilea! Servește Gracheva!

Simona Halep a solicitat time-out medical înainte de începerea celui de-al doilea set.

6-4: Simona Halep câștigă primul set, care a durat 40 de minute.

5-4: Rusoaica păstrează suspansul, însă Simona Halep va servi pentru câștigarea setului.

5-3: Simona Halep e la doar un game distanță de câștigarea primului set.

4-3: Gracheva nu se lasă și ține aproape de Simona în primul set.

4-2: Halep începe să joace tot mai bine și se apropie de câștigarea primului set.

3-2: Un nou break reușit de româncă!

2-2: Halep revine și își câștigă serviciul!

1-2: Gracheva continuă de aceeași manieră și câștigă game și pe propriul serviciu.

1-1: Rusoaica se revanșează imediat și îi fură și ea serviciul româncei.

1-0: Simona Halep începe bine și câștigă game-ul pe serviciul adversarei!

A început primul set! Prima care servește este jucătoarea din Rusia.

28-10-2021
12:14

Simona Halep nu apelează la serviciile organizatorilor. Merge la sală pe jos

Fostul lider WTA Simona Halep este una dintre puținele sportive participante la turneul de tenis de la Cluj-Napoca, găzduit de Sala Polivalentă, care nu apelează la gama completă de servicii oferite de organizatori.

Sportiva a fost surprinsă mergând pe jos la sală pentru duelul cu Varvara Gracheva (programat la ora 18:00) deși jucătoarele au asigurat transportul de la hotel la Sala Polivalentă de o companie locală, reprezentanta unui brand important din industria auto.

Halep a profitat de ziua însorită și a ales să facă o plimbare până la BT Arena înaintea duelului pentru sferturile competiției de la Cluj. Aceasta a fost însoțită doar de antrenorii Daniel Dobre și Adrian Marcu, dar și de alte persoane din staff-ul organizatorilor.  

Meciul Simona Halep – Varvara Gracheva are loc joi, 28 octombrie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul turului 2 al turneului de tenis feminin dotat cu premii de 235.000 de dolari, de la Cluj-Napoca, Transylvania Open 2021.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Varvara Gracheva

Confruntarea Simona Halep – Varvara Gracheva se dispută joi, 28 octombrie, de la ora 18:00, în turul 2 al turneului de tenis feminin de la Cluj-Napoca Transylvania Open 2021. Meciul va avea loc în Sala Sporturilor Horia Demian.

ADVERTISEMENT

Marea neplăcere este faptul că se joacă fără prezenţa publicului, deşi toate biletele fuseseră deja vândute de organizatori numai persoanelor care puteau prezenta certificatul verde de vaccinare. Acest lucru a fost subliniat şi de jucătoarele prezente, printre care şi de Simona Halep.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Varvara Gracheva

Partida Simona Halep – Varvara Gracheva se joacă joi, 28 octombrie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 2 şi Look Plus. O mai puteţi vedea şi pe site-ul FANATIK în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Toate demersurile făcute de organizatori autorităţilor din Cluj de a se face o excepţie şi de a se permite accesul publicului la un turneu cu două campioane de Grand Slam prezente au rămas fără rezultat, pentru că edilii oraşului au declarat că decizia vine de la autoritatea sanitară pe ţară şi Guvern.

Simona Halep nu are nici un trofeu în 2021

După meciul din primul tur, câştigat lejer în faţa Gabrielei Ruse Simona Halep a declarat pentru prima dată în acest an că îşi doreşte foarte mult o performanţă la Cluj-Napoca, adică să câştige turneul, pentru a nu încheia anului 2021 fără nici un succes.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a arătat multă mobilitate şi poftă de joc în primul meci şi vrea să continue în acelaşi ritm în întâlnirea cu rusoaica Varvara Gracheva, care e numărul 83 mondial şi care are numai 21 de ani. Gracheva e o sportivă din noul val, lipsită de experienţa marilor competiţii.

Rivalele la trofeu sunt Anett Kontaveit şi Emma Răducanu

Cum belgianca Elise Mertens nu a mai venit, iberica Garbine Muguruza a declinat invitaţia de ultim moment iar rusoiacele Kudermetova şi Alexandrova au spus şi ele pas, în mod normal trei sportive ar fi acum favorite la câştigarea competiţiei.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Simona Halep, cea mai bine clasată dintre jucătoarele prezente la Cluj-Napoca, Anett Kontaveit şi Emma Răducanu. Cea mai mare motivaţie o are estonianca Anett Kontaveit, care cu o victorie la Cluj-Napoca ar putea prinde ultimul loc la Turneul Campioanelor.

Cote la pariuri la jocul Simona Halep – Varvara Gracheva

Dacă la meciul Emmei Răducanu cu Ana Bogdan marea favorită, jucătoarea britanică, avea o cotă de 1,20 la victorie în această partidă Simona Halep este şi mai detaşată de adverara ei. Românca are o cotă de numai 1,15 iar rusoiaca a primit un monumental 7,00.

Asta înseamnă că şi dacă ar reuşi să îi fure doar un set dar să piardă cota pentru setul luat de Gracheva ar fi imensă pe lângă succesul lui Halep. 2,60 este cota pentru ca Gracheva să se poată mândri cu un set smuls la una dintre cele mai bune jucătoare din lume.

ADVERTISEMENT