Sporturi

Simona Halep – Venus Williams. Gestul emoționant pe care l-a făcut Venus pentru o sportivă din România. “O respect foarte mult!”

19.01.2019 | 08:55
Simona Halep  Venus Williams Gestul emotionant pe care la facut Venus pentru o sportiva din Romania O respect foarte mult
ADVERTISEMENT

Simona Halep – Venus Williams este meciul vedetă al sesiunii de seară de la Melbourne pentru data de 19 ianuarie. În presa din România a apărut și la vremea respectivă și recent a fost redezgropată povestea cu confictul dintre fosta jucătoare Irina Spârlea și familia Williams, înaintea unui meci împotriva lui Venus.  Irina a fost insultată de tatăl surorilor Williams cu apelativul de curcan alb.

Este o poveste adevărată, însă dincolo de ea există un alt episod, mult mai emoționant, în care actorii au fost aceeași Venus Williams și o altă jucătoare din România, considerată un mare talent la un moment dat, dar care nu a ajuns să se exprime în performanțe la nivelul așteptat ca urmare a numeroaselor probleme de sănătate care i-au condiționat serios cariera.

ADVERTISEMENT

Venus a fost timp de un an sponsorul tehnic al Alexandrei Dulgheru

Este vorba de Alexandra Dulgheru, a cărei carieră a fost măcinată de o serie de accidentări serioase, majoritatea la genunchi și care au dus-o la efectuarea a nu mai puțin de trei intervenții chirurgicale. Operațiile au reușit, însă de atunci zborul lui Dulgheru spre piscurile WTA a fost frânt foarte mult, în prezent Alexandra ocupând locul 147 în ierarhia WTA, după ce în 2011 se afla între primele 30 de jucătoare ale lumii.

În 2015 a început calvarul Alexandrei, care odată ce a început să cadă în clasament s-a văzut, rând pe rând, abandonată și de sponsorii pe care îi avea pe vremea când promitea să devină un nume mare în sportul alb. După prima operație, când a văzut cum sponsorii dădeau bir cu fugiții, pentru tot felul de pretexte care de care mai absurde, Dulgheru i-a adresat o solicitare lui Venus Williams, știind că americanca are o linie de vestimentație pentru femei, care poartă numele Eleven.

ADVERTISEMENT

Confesiunea Alexandrei Dulgheru

I-a cerut acesteia dacă o poate ajuta cu câteva ținute, explicându-i și din ce motive a ajuns în această situație. A fost foarte convinsă că mesajul ei nu va rămâne fără răspuns și așa s-a întâmplat. Dulgheru a povestit pentru site-ul Treizecizero.ro modul în care a fost ajutată de cea mai mare dintre surorile Williams, care a fost și foarte promptă la cererea româncei.

 “În perioada de după accidentări, când n-am mai avut sponsor, am rugat-o pe Venus dacă poate să-mi dea o geantă de haine și mi-a trimis de la Roma din 2015 cam un an de zile.În perioada de după accidentări, când n-am mai avut sponsor, am rugat-o pe Venus dacă poate să-mi dea o geantă de haine și mi-a trimis de la Roma din 2015 cam un an de zile.”

ADVERTISEMENT

Cele două s-au întâlnit pe teren la Wimbledon, în 2018

După un an Alexandra a reușit să intre în colaborare cu italianul Sergio Tacchini și acesta a început să se ocupe de hainele jucătoarei românce. Dulgheru i-a mulțumit lui Venus pentru tot sprijinul primit și spune că Williams cea mare este o sportivă minunată și o respectă foarte mult. În iulie 2018 cele două jucătoare s-au aflat pentru prima dată față în față ca adversare.

Venus Williams a ajutat o jucătoare din România. Timp de un an de zile i-a asigurat haine din linia ei de vestimentație
Venus Williams a ajutat o jucătoare din România. Timp de un an de zile i-a asigurat haine din linia ei de vestimentație

Evenimentul s-a petrecut în turul doi la Wimbledon și ceea ce părea o formalitate pentru Venus s-a transformat într-o partidă intensă, care a durat trei seturi. Alexandra l-a câștigat pe primul, după care experiența americancei a pus lucruruile la punct. La final Williams a lăudat prestația lui Dulgheru, spunând că a dat o replică neașteptat de consistentă.

ADVERTISEMENT