Sporturi

Simona Halep – Venus Williams. Gestul emoționant pe care l-a făcut Venus pentru o sportivă din România. “O respect foarte mult!”

19.01.2019 | 08:55
Simona Halep  Venus Williams Gestul emotionant pe care la facut Venus pentru o sportiva din Romania O respect foarte mult
ADVERTISEMENT

Simona Halep – Venus Williams este meciul vedetă al sesiunii de seară de la Melbourne pentru data de 19 ianuarie. În presa din România a apărut și la vremea respectivă și recent a fost redezgropată povestea cu confictul dintre fosta jucătoare Irina Spârlea și familia Williams, înaintea unui meci împotriva lui Venus.  Irina a fost insultată de tatăl surorilor Williams cu apelativul de curcan alb.

Este o poveste adevărată, însă dincolo de ea există un alt episod, mult mai emoționant, în care actorii au fost aceeași Venus Williams și o altă jucătoare din România, considerată un mare talent la un moment dat, dar care nu a ajuns să se exprime în performanțe la nivelul așteptat ca urmare a numeroaselor probleme de sănătate care i-au condiționat serios cariera.

ADVERTISEMENT

Venus a fost timp de un an sponsorul tehnic al Alexandrei Dulgheru

Este vorba de Alexandra Dulgheru, a cărei carieră a fost măcinată de o serie de accidentări serioase, majoritatea la genunchi și care au dus-o la efectuarea a nu mai puțin de trei intervenții chirurgicale. Operațiile au reușit, însă de atunci zborul lui Dulgheru spre piscurile WTA a fost frânt foarte mult, în prezent Alexandra ocupând locul 147 în ierarhia WTA, după ce în 2011 se afla între primele 30 de jucătoare ale lumii.

În 2015 a început calvarul Alexandrei, care odată ce a început să cadă în clasament s-a văzut, rând pe rând, abandonată și de sponsorii pe care îi avea pe vremea când promitea să devină un nume mare în sportul alb. După prima operație, când a văzut cum sponsorii dădeau bir cu fugiții, pentru tot felul de pretexte care de care mai absurde, Dulgheru i-a adresat o solicitare lui Venus Williams, știind că americanca are o linie de vestimentație pentru femei, care poartă numele Eleven.

ADVERTISEMENT

Confesiunea Alexandrei Dulgheru

I-a cerut acesteia dacă o poate ajuta cu câteva ținute, explicându-i și din ce motive a ajuns în această situație. A fost foarte convinsă că mesajul ei nu va rămâne fără răspuns și așa s-a întâmplat. Dulgheru a povestit pentru site-ul Treizecizero.ro modul în care a fost ajutată de cea mai mare dintre surorile Williams, care a fost și foarte promptă la cererea româncei.

 “În perioada de după accidentări, când n-am mai avut sponsor, am rugat-o pe Venus dacă poate să-mi dea o geantă de haine și mi-a trimis de la Roma din 2015 cam un an de zile.În perioada de după accidentări, când n-am mai avut sponsor, am rugat-o pe Venus dacă poate să-mi dea o geantă de haine și mi-a trimis de la Roma din 2015 cam un an de zile.”

ADVERTISEMENT

Cele două s-au întâlnit pe teren la Wimbledon, în 2018

După un an Alexandra a reușit să intre în colaborare cu italianul Sergio Tacchini și acesta a început să se ocupe de hainele jucătoarei românce. Dulgheru i-a mulțumit lui Venus pentru tot sprijinul primit și spune că Williams cea mare este o sportivă minunată și o respectă foarte mult. În iulie 2018 cele două jucătoare s-au aflat pentru prima dată față în față ca adversare.

Venus Williams a ajutat o jucătoare din România. Timp de un an de zile i-a asigurat haine din linia ei de vestimentație
Venus Williams a ajutat o jucătoare din România. Timp de un an de zile i-a asigurat haine din linia ei de vestimentație

Evenimentul s-a petrecut în turul doi la Wimbledon și ceea ce părea o formalitate pentru Venus s-a transformat într-o partidă intensă, care a durat trei seturi. Alexandra l-a câștigat pe primul, după care experiența americancei a pus lucruruile la punct. La final Williams a lăudat prestația lui Dulgheru, spunând că a dat o replică neașteptat de consistentă.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
O româncă a făcut milioane în Italia. Avere din prostituție
O româncă a făcut milioane în Italia. Avere din prostituție
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”