Sport

Simona Halep s-a retras de la WTA Cincinnati! Accidentare de ultim moment suferită de româncă

Venită după o săptămână epuizantă la Toronto, Simona Halep s-a retras înaintea meciului cu rusoaica Veronika Kudermetova, din turul 2 de la WTA Cincinnati.
17.08.2022 | 23:10
Simona Halep sa retras de la WTA Cincinnati Accidentare de ultim moment suferita de romanca
Simona Halep - Veronika Kudermetova Live stream ora 01:30 în turul 2 WTA Cincinnati. Coșmar pentru rusoiacă. Foto: Ccincinnati South and Western Open Twitter
ADVERTISEMENT
17-08-2022
20:15

Halep s-a retras de la Cincinnati

Simona Halep, care săptămâna trecută a câștigat turneul de la Toronto, a decis să se retragă de la WTA Cincinnati.

Fostul lider mondial a acuzat o accidentare la coapsa dreaptă chiar înaintea partidei din turul 2 cu rusoaica Veronika Kudermetova.

Pentru Halep va urma o săptămână și jumătate de pauză înainte de participarea la US Open 2020.

Meciul Simona Halep – Veronika Kudermetova are loc joi, 18 august, de la ora 01:30 sau după această oră,  ora României, ora 18:30 ora Canadei, în cadrul turului 2 al turneului Masters de 1000 de puncte de la Cincinnati, competiție unde românca a ajuns de trei ori în finale în anii precedenți, dar fără a reuși vreodată să câștige trofeul.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Veronika Kudermetova

Confruntarea Simona Halep – Veronika Kudermetova se desfășoară joi, 18 august, de la ora 01:30 ora României sau după această oră, în turul 2 al Mastersului de 1000 de puncte de la Cincinnati, care cuprinde simultan și turneul masculin și pe cel feminin. Spre deosebire de Openul Canadei, recent încheiat, cu băieții jucând la Montreal și fetele la Toronto, unde a câștigat Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Pentru a doua oară consecutiv meciul Simonei Halep a fost programat doar pe terenul 3, de această dată fiind precedat, în sesiunea de după-amiază, de partida dintre Madison Keys și Jelena Ostapenko. Cu toate acestea, la primul meci de la Cincinnati, câștigat cu 2-1 în fața Anastasiei Potapova, Simona a avut parte de sprijinul unui numeros grup de români.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Veronika Kudermetova

Partida Simona Halep – Veronika Kudermetova se joacă joi, 18 august, în plină noapte la București, de la ora 01:30 sau poate mai târziu după această oră, în turul 2 al Mastersului de 1000 de puncte de la Cincinnati și va fi transmisă în direct  și exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. O mai puteți vedea și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cincinnati, metropola statului Ohio, joi, 18 august va fi o zi frumoasă, cu cer mai mult senin și o temperatură care va ajunge la amiază la maxim 29-30 de grade. Cum jocul Simonei este programat a începe în jurul orei 18:30 sau ceva mai încolo, ora Canadei, probabil că vor fi în jur de 25 de grade, destul de bine. Dar dacă temperatura va fi bună nu la fel stau lucrurile cu umiditatea aerului, cu cifre record de 90 la sută, care poate avea repercusiuni asupra stării sănătății sportivelor.

Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei Halep

Veronika Kudermetova este o jucătoare de tenis din Rusia, în vârstă de 25 ani, născută la Kazan și care ocupă locul 22 în ierarhia WTA. A câștigat un singur titlu WTA, în 2021 la Charleston și la dublu alături de Elena Vesnina a jucat finala de la Wimbledon în 2021 și semifinala la JO de la Tokyo. A câștigat din tenis 4,5 milioane dolari până la această oră.

ADVERTISEMENT

Este măritată cu fostul ei antrenor din perioada 2012-2021 Serghei Demekhin, dar din 2021 acesta a rămas doar partenerul conjugal, Veronika având un nou antrenor, pe Vladimir Platenik. Kudermetova recunoaște că a crescut mult ca nivel de joc după căsătorie, care i-a oferit un echilibru emoțional deosebit de puternic.

Istoricul întâlnirilor directe Simona Halep – Veronika Kudermetova

Este un adevărat coșmar pentru Veronika Kudermetova fiecare întâlnire cu Simona Halep. Numai când aude numele lui Halep ca fiind următorul adversar moralul rusoiacei scade dramatic, după cum a recunoscut singură, pentru că în cele trei jocuri dintre ele Kudermetova nu a reușit să ia un set, nu să câștige vreun meci.

ADVERTISEMENT

Primul joc a avut loc în 16-imi de finală la Australian Open, fiind o demonstrație de forță pentru Simona Halep, care a demolat-o pe Kudermetova cu scorul de 6-1, 6-3. Cel mai aproape de a smulge un set Simonei a fost Veronika în octombrie 2021, chiar la Moscova, când după un set de plimbare, 6-1 Halep s-a impus în al doilea cu 7-6 la tiebreak, după ce rusoaica a avut 3-1 în tie break. Ultima întâlnire a fost în 2022. în ianuarie, la turneul Summer Set 1, meci fără istoric, 6-2, 6-3 pentru Halep.

ADVERTISEMENT