Simona Halep

Simona Halep-Veronika Kudermetova 6-1, 6-3, în turul 3 la Australian Open. Calificare fără emoții în optimile de finală

12.02.2021 | 12:40
Simona HalepVeronika Kudermetova 61 63 in turul 3 la Australian Open Calificare fara emotii in optimile de finala
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open după ce a învins-o vineri dimineața cu 6-1, 6-3 pe Veronika Kudermetova.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a Simonei Halep după victoria din turul 3 la Australian Open

UPDATE 12 FEBRUARIE, ora 11:31 / Imediat după victoria împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova, Simona Halep a oferit o primă reacție, chiar pe terenul de joc.

„Mereu e greu să joci pentru prima oară cu cineva. Știam că lovește puternic, așa că a trebuit să am forță în picioare. Cred că și serviciul m-a ajutat mult astăzi. Am îmbunătățit mult serviciul, am muncit mult în pauză. Vreau doar să fiu mai puternică la toate capitolele. Suprafața de joc e mai rapidă decât anul trecut, trebuie să îmi ajustez și eu viteza și să pot bloca loviturile oponentei, dar îmi place asta și mă bucur de joc. Urmează o provocare mare, pentru că Swiatek m-a zdrobit la Roland Garros, deci trebuie să dau tot ce am mai bun împotriva ei. Vom vedea ce va fi”,  a spus Simona Halep.

ADVERTISEMENT


6-3. Victorie pentru Simona Halep, care a ratat mai întâi două mingi de meci pe propriul serviciu.

5-3. Simona câștigă un game maraton, de peste 8 minute, pe serviciul rusoaicei și e la un pas de victorie.

ADVERTISEMENT

4-3. Simona îşi face serviciul şi trece din nou în avantaj în setul doi.

3-3. Simona Halep face rebreak.

2-3. Kudermetova face break la zero.

2-2. Kudermetova îşi face serviciul, deşi Simona a avut şansă de break.

2-1. Simona Halep îşi face serviciul.

1-1. Rebreak reuşit de Simona Halep.

0-1. Simona îşi pierde pentru prima dată serviciul în acest meci.


6-1. Şase game-uri la rând pentru Halep, care închide primul set.

5-1. Simona revine din nou de la 0-30 pentru a-şi face serviciul.

4-1. Un nou break pentru Simona, care controlează setul 1.

3-1. Simona salvează două mingi de break şi îşi face serviciul.

2-1. Break la zero reuşit de Halep!

1-1. Simona revine de la 0-30 şi îşi face serviciul.

0-1. Kudermetova îşi face serviciul în startul partidei.


UPDATE, 12 februarie, ora 10:01 / Simona Halep şi Veronika Kudermetova au ieşit la încălzire, partida va începe în câteva minute.


Este așadar a treia apariție a numărului 2 mondial la Openul australian în compania unei sportive tinere, care a ajuns la al treilea sezon de când se află la acest nivel. Halep a întâmpinat uriașe dificultăți în turul al doilea pentru a putea trece de reprezentanta gazdelor Alja Tomljanovic în trei seturi, după ce a fost condusă în decisiv cu scorul de 5-2! Primul tur fusese ca de antrenament, victorie la pas în fața altei jucătoare de la Antipozi, Lizette Cabrera.

ADVERTISEMENT

Rusoica Veronika Kudermetova a învins-o în primul tur pe ucraineanca Kostyuk, iar în al doilea a avut ceva de muncit cu compatrioata ei Graceva, pe care a depășit-o în trei seturi. Kudermetova are 23 de ani, ocupă acum locul 36 în ierarhia WTA, cea mai bună poziție și este considerată o jucătoare cu potențial mare, care în maxim doi ani ar trebui să intre în top 10.

Simona Halep – Veronika Kudermetova Live stream Eurosport 1

Jocul Simona Halep – Veronika Kudermetova se va desfășura vineri, 12 februarie, de la ora 10:00 în turul 3 al concursului feminin din cadrul turneului de Grand Slam de la Melbourne. Australian Open poate fi vizionat în direct și în exclusivitate pentru România numai pe canalul Eurosport 1. Totodată puteți intra și pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări partida în format LIVE VIDEO.

Cele două sportive nu s-au mai aflat față în față niciodată până acum. Ambele au participat și la turneele pregrătitoare de dinainte de Australian Open, Halep fiind eliminată în sferturi de o altă rusoiacă, Ekaterina Alexandrova, iar Kudermetova a pierdut la americanca Li.

Rusoiaca Veronika Kudermetova e antrenată de soțul ei

Kudermetova este considerată ca stil de joc un fel de Ostapenko în variantă rusească, la fel ca letona care i-a luat titlul Simonei, în 2017, la Roland Garros, neiubind schimburile lungi de mingi și căutând să scurteze punctul cu o lovitură decisivă. De aceea, are o rată ridicată la puncte câștigate (winere), dar și la cea de greșeli neforțate.

Deși are doar 23 de ani, rusoiaca se poate lăuda cu o viață personală foarte bine pusă la punct, pentru că împarte și binele și răul alături de soțul ei, Serghei Demekhine, care îi este și antrenor! Kudermetova a declarat că are o relație excelentă cu Serghei, inclusiv profesional, și că saltul în carieră făcut, deși încă nu a câștigat nici un turneu WTA, este în mare măsură și meeritul lui.

Kudermetova a stat 14 zile în carantină la Melbourne

Pentru Simona Halep, meciul cu Kudermetova ar fi ultimul pas până la revederea în optimi cu poloneza Iga Swiatek, cea care avea să fie neaașteptata câștigătoare a Roland Garros 2020, în octombrie trecut, după ce o spulbera pe româncă în optimi. Dacă și Halep și Swiatek, împotriva franțuzoaicei Ferro, se impun, se vor reîntâlni exact în aceeași fază ca la Roland Garros.

Kudermetova, spre deosebire de Halep, a avut parte  de o surpriză neplăcută la sosirea în Australia, fiind nevoită să stea 14 zile în carantină, deoarece în avionul cu care a ajuns la Melbourne s-a aflat și Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu, depistat ca pozitiv la testul de COVID 19. Bookmakerii acordă cotă de 1,40 la victorie lui Halep și 2,80 pentru Kudermetova.

ADVERTISEMENT