Sporturi

Simona Halep, vești proaste de la Miami Open: „Starea mea se înrăutățește!”

26.03.2021 | 10:57
Simona Halep vesti proaste de la Miami Open Starea mea se inrautateste
ADVERTISEMENT

Simona Halep a trăit momente dureroase, la propriu, la Miami, unde participă la primul turneu de la revenirea în circuitul WTA după Australian Open. Numărul 3 mondial a fost la un pas să abandoneze în meciul cu Caroline Garcia.

Racheta numărul 1 a României a resimțit dureri puternice la umărul drept, în setul al doilea, la scorul de 3-6, 1-2 și a solicitat intervenția medicului.

ADVERTISEMENT

După câteva minute, Simona a revenit pe teren și a avut o evoluție solidă, reușind să întoarcă soarta partidei cu franțuzoaica numărul 51 mondial. Românca a câștigat setul doi cu 6-4, pentru ca în decisiv să o demoleze pe Caroline Garcia (6-0).

Emoții pentru Simona Halep la Miami Open: „Starea mea se înrăutățește!”

Simona Halep a explicat la conferința de presă de după meci de ce a solicitat intervenția medicului. Deși revenirea pe teren a arătat forța mentală a sportivei noastre, emoțiile persistă, Simona urmând să ia o decizie în perioada imediat următoare, dacă va continua să joace, sau va fi obligată să se retragă.

ADVERTISEMENT

”Am avut probleme pe serviciul și cu umărul, așadar atenția mea s-a dus puțin înspre durere. După aceea, am început să mă relaxez, să nu mă mai gândesc la rezultat, doar să-mi las brațul puțin mai moale. Apoi am început să o mișc mai bine înspre forehand și am început să capăt încrederea că pot să revin.

Când am venit aici nu simțeam durere, eram într-o stare foarte bună. Acum se înrăutățește puțin. Simt durerea când servesc, deci voi încerca să fac cât de multă recuperare va fi posibil pentru a servi mai bine, pentru ca azi serva mea a fost foarte lentă. Vom vedea cum voi rezista în următoarele zile”, a explicat Simona, la conferința de presă de după meci.

ADVERTISEMENT

Victoria din meciul cu Caroline garcia a fost cea de-a 400-a obținută de Simona Halep pe tablourile principale ale turneelor din circuitul WTA.

„Sunt foarte fericită să aud că am ajuns la 400 de victorii în turneele WTA. E impresionant că am câștigat atâtea meciuri pe tablourile principale. Am mulți ani în top, de asemenea. Când înfrunt momente grele pe teren, stiu ce am de făcut. Am învatat în acele 400 de victorii”, a declarat Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea renunța la proba de dublu

Simona Halep anunțase inițial că va participa și în proba de dublu a turneului de la Miami, în dorința de a juca cât mai multe meciuri, în perspectiva întâlnirii cu Italia din Billie Jean King Cup, de la Cluj-Napoca, de luna viitoare.

La dublu, Simona va face pereche, dacă starea fizică îi va permite, cu Angelique Kerber din Germania. În primul tur al probei de dublu, Halep și Kerber ar urma să le întâlnească pe Elise Mertens, din Belgia şi Aryna Sabalenka, din belarus, favorite numărul 1 la câștigarea turneului.

În turul 3, în proba de simplu, Simona Halep o va înfrunta pe Anastasija Sevastova, numărul 57 mondial. Pentru accederea în runda a treia, Halep și-a asigurat un cec în valoare de 26.000 de dolari și ar putea câștiga 300.110 de dolari dacă va reuși să cucerească trofeul pus în joc.

ADVERTISEMENT