Simona Halep

VIDEO. Halep şi-a închiriat casă în Wimbledon Village: “E drăguţ”

UPDATE, ora 08:07 / Simona Halep a vorbit despre mai multe subiecte interesante în conferinţa de presă de la Wimbledon, după victoria cu Beatriz Haddad Maia. Iată ce a avut de spus, conform...
08.07.2017 | 00:00
VIDEO Halep sia inchiriat casa in Wimbledon Village E dragut
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 08:07 / Simona Halep a vorbit despre mai multe subiecte interesante în conferinţa de presă de la Wimbledon, după victoria cu Beatriz Haddad Maia. Iată ce a avut de spus, conform treizecizero.ro.

Ce ar schimba dacă ar rejuca finala RG

„Am revăzut finala, la câteva zile distanţă, acasă. Sigur că aş schimba câteva lucruri dacă aş rejuca-o, să fiu mai agresivă atunci când am condus. Dar ca să fiu sinceră nu mă mai gândesc la acel meci, pentru că am suferit din cauza acelui rezultat. Dar acum e trecut, s-a dus, sunt aici, încerc să-mi creez o altă şansă. Dar cum am zis de multe ori, aici e totul foarte greu, nu ştii niciodată ce va fi.”

ADVERTISEMENT

Ce face în timpul liber

„E prima dată când stau în Village, am închiriat o casă, foarte frumoasă; mă relaxez, atât. Ieri am stat şase ore în casă, doar aşa, am stat. Nu vreau să mă duc la cumpărături, pentru că e foarte departe, iar traficul e greu. Încerc să mă bucur de această experienţă nouă, de a sta într-o casă la Wimbledon. Şi o voi repeta, pentru că e foarte drăguţ.

Nu am nevoie să-mi ţin mintea ocupată. Mă bucur de timp. Nu e uşor când joci pe iarbă, te simţi uşor obosită pe urmă, aşa că odihna e bună. Stau cu echipa mea, râdem, mă plimb prin jurul casei, dar nu foarte departe. Mi-e foarte bine aşa. Nu mă plictisesc :)”

ADVERTISEMENT

Desertul turneului

„Pot să zic? Desertul meu pentru Wimbledon e pâine cu nutella. La micul dejun. Dar doar în zilele în care nu joc. E regula mea!”

Simona Halep a urcat în al treilea tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dar victoria sa împotriva numărului 97 mondial, brazilianca de 21 ani, Beatriz Haddad Maia, nu a fost deloc una facilă. Primul set a însemnat o permanentă cursă de urmărire din partea româncei, care a riscat mult să piardă controlul disputei la scorul de 5-3 pentru adversara sa. Din fericire, Simona a reuşit atunci un break izbăvitor şi a reuşit să-şi adjudece primul set.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a contat enorm apoi în economia jocului. Halep a căpătat mai multă încredere şi consistenţă în joc, iar Haddad Maia a acuzat marea oportunitate irosită şi în al doilea set a ţinut ritmul doar până la 3-3. Moment din care românca a apăsat puternic pe acceleraţie, a făcut break la 0 şi de acolo totul a devenit un marş triumfal pentru ea. Însă, rămâne semnalul de alarmă al unui început de meci foarte slab, iar următoarea adversară, din al treilea tur, chinezoaica Shuai Peng, nu e deloc un simplu sparring-partner, lovind puternic şi având o bună dinamică a jocului.

Simona Halep spune că a fost surprinsă de forţa loviturilor adversarei

După meci, Simona Halep a fost întrebată dacă a fost în vreun fel surprinsă de jocul braziliencei. Cu sportivitate, Halep a recunoscut că a fost deseori suprinsă de execuţiile acesteia. “A lovit foarte puternic mingea, ceea ce mi-a făcut mult mai grea misiunea de a returna. A fost foarte agresivă şi m-a obligat să dau totul pentru a nu pierde controlul”. Întrebată cum i se pare turneul, Simona a răspuns: “Nici un meci nu este uşor aici, pentru că se joacă pe iarbă şi este mult mai greu din toate punctele de vedere. Din punctul meu de vedere caut să joc foarte bine fiecare meci, să o iau pas cu pas şi să vedem unde o să ajung”.

ADVERTISEMENT

Evident, Halep speră să ajungă cât mai sus în turneu. “Sunt pregătită destul de bine atât fizic, cât şi mental, mă simt foarte bine aici, îmi place fiecare moment pe care îl petrec. E bine să ai meciuri tari de la început, mă rog totuşi nu chiar foarte tari, sunt sigură că pot creşte de la meci la meci şi să joc tot mai bine. Mă concentrez pe fiecare dată doar pe gândul de a câştiga meciul următor”.

ADVERTISEMENT
Tags: