Simona Halep

Video. Halep şi Begu, calificare nebună! Ana Bogdan, ce surpriză!

Simona Halep începe sezonul 2018 din postura de lider mondial în turneul de la Shenzen
02.01.2018 | 08:40
Video Halep si Begu calificare nebuna Ana Bogdan ce surpriza

UPDATE. Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat mai departe în turneul de dublu după ce au reuşit să învingă în duelul 100% românesc cu Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu. Halep şi Begu au câştigat în trei seturi, 4-6, 6-4, 13-11 în super tie-break. A fost o revenire de senzaţie pentru cuplu Halep-Begu. Acestea au fost conduse în super tie-break cu 7-0, dar au avut un come-back de excepţie în care au salvat şi cinci mingi de meci! 


UPDATE. Surpriza plăcută a zilei a venit însă de la Ana Bogdan. Românca clasată pe poziţia 108 ATP a trecut în două seturi de mult mai cunoscuta şi mai bine clasata Camila Giorgi, în două seturi (6-4, 6-2) calificându-se în turul 2. În turul 2 la Shenzhen avem astfel 3 românce (Halep, Begu şi Bogdan) după eliminarea Monicăi Niculescu. 


UPDATE. Sorana Cîrstea a pierdut în turul doi la turneul de la Brisbane. Sportiva româncă a fost învinsă fără drept de apel de letona Anastasija Sevastova în două seturi (6-2, 6-1). Cîrstea era singura jucătoare din România care nu mersese la Shenzhen, ea alegând să pregătească mai aproape de Melbourne viitorul Australian Open. 


UPDATE. Simona Halep va juca marţi, de la ora 5.00 dimineaţa (ora României), în duelul 100% românesc de la Shenzen. Halep face pereche la dublu cu Irina Begu şi le vor întâlni în turul 2 pe Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu. Tot marţi, de la aceeaşi oră, Ana Bogdan debutează la simplu. O va întâlni în primul tur pe Camila Giorgi din Italia (numărul 80 WTA). Tot la dublu va evolua şi Raluca Olaru, alături de ucraineanca Olga Savchuk, în primul tur. Favoritele cu numărul doi ale turneului chinez le vor întâlni pe Nicole Gibbs (SUA) şi Carol Zhao (Canada), după ora 08:00. 

UPDATE Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Shenzhen, după o victorie categorică, în două seturi, 6-4, 6-1, împotriva americancei Nicole Gibbs (numărul 121 WTA). A fost o evoluţie foarte bună a liderului mondial care şi-a cedat o singură dată serviciul, a făcut trei aşi şi a încheiat meciul în o oră şi nouă minute, cu 12 lovituri câştigătoare, versus 13 erori neforţate. 

„Sunt bucuroasă că am jucat în faţa atât de multor oameni, e frumos să joci cu tribunele pline. E prima mea victorie ca numărul 1 mondial, prima mea victorie în acest an, mă simt foarte bine. E o plăcere să joc aici, apreciez că veniţi mereu să mă susţineţi”, a spus Simona Halep după partidă.

Simona o va întâlni în turul următor pe chinezoaica Yingying Duan, pe care a învins-o anul trecut în trei seturi pe iarbă, la Eastbourne. Duan, numărul 97 WTA, a trecut de rusoaica Evghenia Rodina, 6-2, 7-5.

Sorana Cîrstea (37 WTA) a câştigat şi ea primul meci jucat în 2018. Sportiva româncă evoluează în Australia, la Brisbane, unde a trecut în primul tur de americanca Jennifer Brady, 7-6, 6-1, numărul 60 mondial. 


UPDATE. Monica Niculescu a pierdut în primul tur la Shenzhen, împotriva sportivei din Belarus, Aryna Sabalenka (19 ani). Ex-sovietica, numărul 78 în clasamentul WTA a câştigat ambele seturi cu acelaşi scor, 6-4. 


UPDATE. Simona Halep a câştigat prima partidă de la turneul de la Shenzen. Halep, împreună cu Irina Begu, au reuşit să învingă în primul tur al probei de dublu perechea chineză Han – Liang, în trei seturi: 5-7, 6-2, şi 11-9 în Super Tie-Break. Halep va juca chiar pe 1 ianuarie, în primul tur la simplu, contra americancei Nicole Gibbs, partida urmând să înceapă undeva în jur de 6.30 dimineaţa, ora României. Irina Begu a câştigat şi partida de simplu din primul tur al turneului, în faţa chinezoaicei Liu Chen (6-1, 6-2). 


UPDATE. S-a stabilit când va debuta Simona Halep la Shenzhen. Sportiva noastră va juca primul meci în turneul de dublu, acolo unde va face pereche cu Irina Begu. În turul 1 le vor avea ca adversare pe chinezoaicele Xyniun Han şi Chen Liang, iar partida se va juca pe 31 decembrie, de la ora României 7.00 dimineaţa. Irina Begu va juca la simplu cu o oră mai devreme, iar Monica Niculescu debutează la simplu la 8.00 dimineaţa. 


UPDATE. Simona Halep o va întâlni pe americanca Nicole Gibbs, nr. 121 în clasamentul WTA, în primul tur al turneului de la Shenzhen.  Simona e principala favorită a turneului şi, dacă va trece de sportiva din SUA, poate evolua în optimi contra chinezoaicei Yingyng Duan, nr. 97 WTA, iar apoi cu Monica Niculescu în sferturi şi cu Irina Begu în semifinale. Dacă totul merge cum trebuie din punctul de vedere al favoriţilor, Halep ar trebui să joace finala cu învingătoarea partidei dintre Maria Şarapova şi Jelena Ostapenko, cele mai mari rivale ale sale! Click pe galerie foto pentru a vedea ce a făcut Halep la Shenzen!

La turneul de la Shenzhen mai participă alte trei românce: Irina Begu, cap de serie numărul 4, care va juca în turul 1 împotriva reprezentantei gazdelor, Fanghzou Liu (137 în WTA), Monica Niculescu (o va avea ca adversar pe Aryna Sabalenka din Belarus, nr 78 WTA) şi Mihaela Buzărnescu, care va da în prima rundă peste Maria Şarapova.


Campioana noastră este principalul cap de serie în turneul de la Shenzen şi ar putea juca în primul tur chiar împotriva Mariei Şarapova. Rusoaica nu este printre capii de serie şi încearcă să ajungă din nou în top după ce a revenit după suspendarea pentru dopaj. Tragerea la sorţi are loc sâmbătă, de la ora 08:00. 

Simona Halep joacă atât la simplu, cât şi la dublu. Constănţeanca va face pereche alături de Irina Begu. Cele două au făcut pereche şi în proba de dublu de la Madrid în 2017, când au ajuns în semifinale. Atunci, Simona Halep a reuşit să câştige competiţia la simplu, după ce a trecut în finală de Kristina Mladenovic.

Simona Halep, favorită să încheie pe primul loc anul 2018 

Meciurile de pe tabloul principal al turneului de la Shenzen încep pe data de 30 decembrie, însă cel mai probabil, Simona Halep va disputa duminică, pe 31 decembrie, meciul din turul inaugural. Fondul de premiere este de 700.000 de dolari. 

Tabloul capilor de serie: 

1. Simona Halep
2. Jelena Ostapenko
3. Zhang Shuai
4. Irina Begu
5. Qiang Wang
6. Katerina Siniakova
7. Maria Sakkari
8. Timea Babos
 
Simona Halep este favorită să încheie anul 2018 tot în postura de lider mondial. Bookmakerii o consideră pe Serena Williams drept cea mai importantă ameninţare pentru locul 1 ocupat de româncă.
 
Cine va încheia anul 2018 pe primul loc WTA: 
 
1. Simona Halep: 4.20
2. Serena Williams: 5.00
3. Garbine Muguruza: 5.00
4. Maria Sharapova: 7.50
5. Karolina Pliskova: 9.00

 

Tags: