Simona Halep

Simona Halep, votată MVP-ul Fed Cup din acest weekend! Și-a surclasat adversarele din top 4

11.02.2019 | 18:24
Simona Halep votata MVPul Fed Cup din acest weekend Sia surclasat adversarele din top 4

Simona Halep a fost votată MVP-ul Fed Cup din acest weekend!  Pe pagina oficială a competiției a apărut un sondaj în care fanii au putut vota între Simona Halep, Ashleigh Barty, Johanna Konta și Bianca Andreescu.

Simona Halep a câștigat cele două meciuri jucate pentru România împotriva Cehiei la Fed Cup. Sportiva noastră s-a impus în fața jucătoarei din Cehia Katerina Siniakova cu scorul de 6-4, 6-0, iar pe Karolina Pliskova a învins-o în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 6-4.

Simona Halep a fost votată MVP-ul Fed Cup

Astfel, Simona Halep s-a impus în fața celorlalte jucătoare de tenis în sondajul făcut de Fed Cup. Sportiva noastră a câștigat cu 63%, Ashleigh  Barty a fost votată de 21%, Johanna Konta de 10%, iar Bianca Andreescu de 6%. VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS!

Ashleigh Barty, jucătoarea de pe locul doi din sondajul făcut de Fed Cup, a reușit să se califice în semifinale alături de Australia după ce a trecut de SUA. Aceasta a învins-o în primul meci pe Sofia Kenin cu 6-1, 7-6, iar apoi s-a impus în fața lui Madison Keys cu 6-4, 6-1. Ashleigh Barty a făcut echipă cu Priscilla Hon în meciul de dublu jucat împotriva americancelor Danielle Collins și Nicole Melichar, iar Australia a câștigat cu 6-4, 7-5.

Sondajul apărut pe pagina oficială de Twitter a Fed Cup

În semifinale, echipa României de Fed Cup va întâlni Franța, care a trecut în acest weekend de Belgia, scor 3-0. Australia se va duela cu Belarus pentru un loc în finală. Naționala “Hexagonului” se bazează pe Caroline Garcia, numărul 19 mondial, Alize Cornet, numărul 51 mondial, Pauline Parmentier (55 WTA) și Kristina Mladenovic (64 WTA).

Echipa Franței are două titluri de Fed Cup în palmares, în 1997 și 2003, dar și trei finale, în 2004, 2005 și 2016.  Din formația care a jucat ultima finală, pierdută 2-3 împotriva Cehiei, se aflau și Caroline Garcia și Kristina Mladenovic. Deși Franța stă mai bine din punct de vedere al palmaresului, România conduce în duelurile directe. Româncele au învins în 1976 naționala “Cocoșului galic” cu 3-0.