News

Lacrimi de copil – “Simona is NOT impressed.” Reportaj FANATIK de la execuţia cu public a lui Halep cu Cori Gauff + GAFA făcută de părinţii lui Coco

09.07.2019 | 02:35

La centrul de presă de la Wimbledon e coadă mare, chiar la „Welcome desk”, înainte de Simona Halep – Coco Gauff. Ca să intri pe Central Court sau pe Court 1, ai nevoie de o brăţară specială pe care o capeţi dacă te aşezi din timp la… coadă, pe principiul “primul venit, primul servit!” Noi, românii şi americanii, avem însă prioritate, fiind din ţările din care provin cele două jucătoare.

Dezvăluirea New York Times: “Coco este la al patrulea hotel schimbat la Londra”

Plecăm spre arenă alături de Cristopher Clarey, reputatul ziarist de la New York Times. Cotidianul american îşi trimite armele grele la fiecare turneu de Grand Slam, Pe Chris şi pe Ben, cel care preconiza pentru FANATIK într-un interviu de prefaţă a meciului că “Halep va învinge”. „Bate Simona, aşa ar trebui”, e convins şi Chris, care ne face şi o dezvăluire. „Coco e la al patrulea hotel schimbat în 2 săptămâni cu întreaga familie. Chiar aseară s-au mutat iar. Asta ar trebui să conteze…” Ne luăm locurile în primire, în timp ce Simona câştigă tragerea la sorţi şi alege să primească. Aşa a făcut mereu la acest turneu.

După doar 2 minute, Simona îşi procură deja două mingi de break. Iar un passing shot de toată frumuseţea duce scorul la 1-0!  Halep serveşte cu soarele-n faţă şi asta o deranjează vizibil. O arată şi un challenge cerut de Simona mult prea timpuriu şi mult „afară”. Coco Gauff face rebreak şi cei 12.000 de spectatori aplaudă frenetic. Ce, credeaţi că vor ţine cu a noastră? No way…

Halep – Gauff şi întrebarea zilei: Voi mai ştiţi ce făceaţi la 15 ani?

Două rânduri mai jos de noi stă mama lui Cori Gauff. Să ne ţinem bine de scaune. E 2-1 pentru Coco, iar mama celei mai în vogă jucătoare de tenis a momentului îşi face simţită prezenţa. Se ridică, aplaudă frenetic şi imortalizează momentul.

Simona serveşte şi face 2 duble greşeli la rând. Ufff! Parcă revedem începutul de meci cu Vika. “A ştiut să răspundă perfect la breakul făcut de Azarenka în acel început de meci”, spunea Darren Cahill într-un interviu acordat pentru FANATIK. Simo însă ştie să răspundă şi după două duble greşeli. Salvează 2 mingi de break şi cu un forehand ucigător, egalează la 2. “Va fi meci interesant”, spune Chris.

Mda, am fi preferat un 6-1, 6-2, fără emoţii, să fim sinceri ?

Halep începe să returneze cât mai plat, o plimbă pe Gauff pe tot terenul, dar “asta mică” aleargă şi ajunge mai la toate mingile. Parcă n-a jucat 6 meciuri deja la Wimbledon, cuvântul oboseală la Coco nu există. Dar Simona joacă inteligent, alternează loviturile, pune presiune pe Cori Gauff şi reuşeşte un nou break.

Cori “Gauffâie”

Puştoaica de 15 ani oftează adânc, la schimbarea terenurilor. 15 ani! Uluitor! Chiar aşa, voi mai ştiţi ce făceaţi la 15 ani? Eu mă băteam la şcoală şi chiuleam de la ore ca să joc fotbal cu piciorul în ghips ? Fata asta, la 15 ani, e la un meci de un sfert de finală de Grand Slam! U-LU-I-TOR!!!

Şi e deja 0-30 pe serviciul lui Halep. Simo revine şi serveşte pentru 4-2. Dar face dublă greşeală. Când ţi-e lumea mai dragă!

Pedigreeul de campion însă în astfel de momente se vede, iar Simona mai dovedeşte o dată că e din aluat de rasă! Un lung de linie şi o eroare a lui Cori duc scorul la 4-2! Cori “Gauffâie” dar e departe de a fi răpusă. „Come on!”, strigă mama ei, la 40 egal. Şi se face 4-3. Ceva, totuşi, parcă nu ne place. Cori pare să fie jucătoarea care atacă mai mult, riscă mai mult, vine mai des la fileu. Simona contracarează însă cu un joc extrem de inteligent, ce o forţează pe americancă să trimită destule mingi în fileu sau afară. Piei, îndoială! Du-te la Pliskova sau Kvitova, că acolo ai o pâine de mâncat azi!

Momentul în care Simona ia setul 1, dar chinezii ştiu ce urmează şi pregătesc sfertul de finală

E 5-3 şi 0-15 pe serviciul lui Gauff. Hai, Simona! Şi se face 0-30! Publicul se ridică în picioare, aplaudă frenetic, încurajând-o pe Coco. 0-40 şi încă un „aut” se aude de la linie. Gauff cere challenge, mingea e pe linie, iar americanca mai rezistă timp de încă 2 mingi. Halep ia setul, iar Coco merge la vestiare. E greu în liga celor mari, kiddo! ?

Simona deschide al doilea set şi face un game la zero, apoi face break, aratând cine-i şefu’. Asta în timp ce la Centrul de presă chinezii o întreabă deja pe Zhang, câştigătoare în optimea cu Yastremska, ce era să se retragă din tenis în urmă cu ceva timp, despre meciul cu Simona din sferturi.

Cori însă nu cedează şi face rebreak. La 3-0, meciul poate era gata. O ştie şi familia puştoaicei, care aplaudă în picioare. Coco cere un scurt timeout medical. Simona se ridică, trece implacabil pe lângă Cori şi medic, invitând-o parcă la joc pe americancă. Mica Serena joacă bine, este un fenomen deja, iar Simona ştie că trebuie să o sufoce, să dicteze ritmul, să nu-i permită lui Gauff ceea ce i-a permis Hercog, în turul 3.

Când ceasul arată fix o oră din meci, Simona dă primul as din meci. După 5 duble greşeli, a venit şi asul! Simona şi-a reglat serviciul într-un moment cheie: 3-2! Iar returul funcţionează şi el: 15-30. 15-40! This is it! Break Simona şi Halep serveşte să se desprindă decisiv. „Gauff’s dreamy Wimbledon comes to an end”, scrie Chris, în cronica pentru New York Times. Tastele zburdă spre o nouă victorie a Simonei.

E 15-40, două mingi de meci pentru Halep, iar publicul aplaudă generos. E modul britanicilor de a-şi lua la revedere de la senzaţia Wimbledon 2019. Gauff nu se predă, are un noroc milimetric la un challenge al Simonei şi în loc de meci, e 5-3.

Lacrimile lui Coco. Simona “is not impressed”

Simona is not impressed, însă. 30-0. 40-15 şi închide partida cu o cruce mare. Mama lui Coco îşi ţine mâinile împreunate şi abia-şi stăpâneşte lacrimile. Coco însă, nu, la ieşirea de pe teren.

“The dreamy Wimbledon” continuă. Pentru Simona Halep, astăzi, cu Zhang, pentru un loc în careul de aşi al Wimbledonului!

“Sfertul de finală jucat la Roland Garros nu se compară cu cel de la Wimbledon. Acum sunt fresh mental, am foame de victorii, îmi doresc enorm să câştig fiecare meci” – Simona Halep

“Nu am simţit că cei 12.000 de fani au fost cu Coco. Nu am simţit deloc energie negativă, eu credeam că sunt cu mine. Şi nu glumesc” – Simona Halep