Sport

Simone Biles, accidentare horror la Jocurile Olimpice. Sportiva s-a retras din concursul de individual compus. Video

Gimnasta în care stăteau toate speranțele americanilor pentru aurul olimpic s-a accidentat în finala pe echipe și a fost scoasă din concurs. Medicii încearcă să o recupereze în timp util pentru ultimul act al probei de individual compus.
28.07.2021 | 12:59
Simone Biles accidentare horror la Jocurile Olimpice Sportiva sa retras din concursul de individual compus Video
ADVERTISEMENT
28-07-2021
09:57

Americanca Simone Biles nu va concura la individual compus

Gimnasta americană Simone Biles a decis să se retragă și fin finala probei de individual compus, după ce marți, luase aceeași decizie înaintea finalei pe echipe.

Echipa medicală a Statelor Unite care însoțește delegația gimnaștilor la Tokyo, a anunțat că sportiva a luat această decizie pentru a concentra pe sănătatea ei mintală, urmând să ia o decizie cu privire la participarea în finalele pe aparate.

”După mai multe investigații medicale, Simone Biles s-a retras din finala de la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a se concentra asupra sănătății mintale. 

Simone va continua să fie monitorizată zilnic pentru a determina dacă va participa sau nu în finalele pe aparate de săptămâna viitoare. Susținem decizia lui Simone din toată inima și aplaudăm curajul ei în a-și prioritiza bunăstarea. Curajul ei demonstrează, încă o dată, de ce reprezintă un model pentru atât de mulți oameni”, au oficialii delegației americane.

28-07-2021
06:23

Simon Biles, prima reacție după accidentarea suferită în proba pe echipe la concursul de gimnastică

Simon Biles a suferit o accidentare groaznică în timpul probei pe echipe la concursul de gimnastică. A aterizat greșit la chiar primul aparat, sărituri, și a fost nevoită să se retragă.

Afectată atât fizic, cât și emoțional, mai ales că SUA a ratat medalia de aur după retragerea ei, Simon Biles speră să se recupereze pentru probele de individual, de joi.

Totuși, super campioana din SUA spune că va ține cont de starea sa înainte de a decide să participe la finale. Vrea să fie pregătită, în special din punct de vedere emoțional.

“Pun sănătatea mentală pe primul plan, pentru că altfel nu ai cum să te bucuri de sportul pe care îl practici. Este OK ca uneori să nu participi la competiții importante, pentru a te recupera. Arată că ești un competitor foarte puternic”

Cu moralul ridicat de cele cinci medalii – patru de aur și una de bronz – cucerite în 2016, la Rio, Simone Biles și-a făcut debutul alături de echipa Statelor Unite ale Americii, marți, în proba de sărituri, dar acesta a fost ultimul său aparat al zilei.

Deși ar fi vrut să execute celebra săritură care îi poartă numele, s-a răzgândit în ultimul moment și a ales una ceva mai ușoară, cu plecare din 5, decizie care avea să o coste scump. Din cauza unei aterizări defectuoase, nu doar că a obținut doar 13766, dar s-a ales și cu o accidentare destul de gravă, care a obligat-o să renunțe la paralele.

ADVERTISEMENT

În locul său a evoluat Jordan Chiles, o tânără de doar 20 de ani, iar medicilor americani le revine acum misiunea de a-și recupera cea mai bună sportivă în timp util pentru ultimul act al probei de individual compus, programat în mai puțin de 48 de ore.

Simone Biles s-a accidentat grav la Jocurile Olimpice

La cei 24 de ani ai săi, Simone Biles este singura gimnastă care s-a calificat, din 1992 până în prezent, la toate cele șase finale posibile. Tocmai pentru că accidentarea i-ar putea pune în pericol prezența în finala de individual compus, s-a luat hotărârea să nu concureze la paralele.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată atât de CNN, cât și site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cu 25 de medalii în palmares, dintre care 19 de aur, 3 de argint și 3 de bronz, americanca este cea mai titrată gimnastă din istoria Campionatului Mondial.

Larisa Iordache, în finală la bârnă după o accidentare dureroasă: „Vreau să fiu puternică, de asta am nevoie”

În altă ordine de idei, reprezentanta noastră, Larisa Iordache, s-a calificat în finala probei de bârnă, în ciuda accidentării suferite chiar în timpul exercițiului. Cu lacrimi în ochi, gimnasta care a cucerit bronzul la ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice, desfășurată la Londra, a primit îngrijiri medicale și a fost transportată ulterior la spital. A dat, însă, asigurări că problemele medicale nu o vor împiedica să lupte pentru o nouă medalie.

ADVERTISEMENT

Am fost puțin speriată deoarece nu am avut o pregătire exact așa cum mi-am dorit pentru Jocurile Olimpice, dar mă bucur că am putut să rămân psihic tare și să fiu aici.

Cred că e ceva normal pentru mine să concurez cu dureri. Am intrat cu dureri de gleznă. În finală sper din suflet să mă regăsesc pe bârnă ca și astăzi.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că am ajuns aici, mă bucur că am putut să performez, în limita bunului simț și să pot să fac o bârnă cât de finală.

Până în finală mai am câteva zile (n.r. este programată pe 3 august) în care să reglez ceea ce am greșit astăzi, micile greșeli avute. Vreau să fiu puternică, de asta am nevoie”, a explicat Larisa Iordache.

ADVERTISEMENT