Sport

Simone Biles, avertisment pentru Larisa Iordache! Va evolua în finala de la bârnă, unde se va duela cu gimnasta din România

Simone Biles a făcut anunțul pe care îl așteptat de toată lumea. Va concura în finala de la bârnă și se va duela cu Larisa Iordache pentru o medalie olimpică.
02.08.2021 | 13:12
Simone Biles avertisment pentru Larisa Iordache Va evolua in finala de la barna unde se va duela cu gimnasta din Romania
simone biles
ADVERTISEMENT

Cvadrupla campioană olimpică de la Rio, americanca Simone Biles, a anunțat că va intra în concurs în finala de la bârnă, unde se va duela pentru o medalie cu marea campioană a României, Larisa Iordache.

Simone Biles este singura sportivă din întrecerile de gimnastică feminin care a obținut calificări în toate finalele de la Jocurile Olimpice, însă a decis să se retragă de la individual compus, sărituri, paralele şi sol.

ADVERTISEMENT

Biles și Iordache vor concura accidentate în finala de la Bârnă

Atât Simone Biles, cât și Larisa Iordache sunt două dintre sportivele cotate cu șanse mari să încheie întrecerea olimpică de la bârnă, pe podium.

Însă, ambele sportive vor evolua accidentate, ceea ce sporește șansele celorlalte finaliste la un rezultat istoric. Pe lângă o afecțiune de ordin neurologic, americanca a suferit o accidentare urâtă în finala olimpică pe echipe.

ADVERTISEMENT

În proba de sărituri, din finala pe echipe, Simone Biles a vrut să execute celebra săritură care îi poartă numele, dar s-a răzgândit în ultimul moment.

A aterizat defectuos, s-a accidentat și a fost obligată să renunțe la paralele. În locul său a evoluat Jordan Chiles, o tânără de doar 20 de ani, și SUA a pierdut medaliile de aur în favoarea marii rivale Rusia.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache s-a accidentat la rândul ei în calificările de la bârnă. La coborâre a ales o execuție cu grad de dificultate ridicat, a călcat greșit și s-a ales cu entorsa metatarsiană la glezna piciorului stâng.

Motivele pentru care Simone Biles s-a retras din 4 finale de la JO

Simone Biles este cea mai titrată gimnastă din istoria Statelor Unite ale Americii, iar retragerea sa de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde era printre favoritele la medalii, a stârnit multiple reacții.

ADVERTISEMENT

Deși inițial s-a părut a fi vorba de o accidentare, după căzătura din finala pe echipe, gimnasta a declarat că a vrut să atragă atenția asupra sănătății mentale și nu a mai concurat la individual compus, sărături, paralele și sol, ceea ce a stârnit un val amplu de critici.

În realitatea, sportiva suferă de ADHD, o tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate cu cauze neurobiologice. ADHD-ul poate fi văzut și ca o tulburare de neurodezvoltare.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, gimnasta nu a mai putut ține sub control această afecțiune, pentru că în Japonia este interzisă introducerea medicamentelor de care americanca avea nevoie pentru tratamentul afecțiunii.

ADVERTISEMENT