Sport

Simone Tempestini, în viteză spre o nouă victorie la Raliul Clujului: are un avantaj important

Simone Tempestini revine la Raliul Clujului și are deja un avantaj important, pe lângă faptul că va concura acasă!
23.06.2024 | 13:00
Simone Tempestini in viteza spre o noua victorie la Raliul Clujului are un avantaj important
Simone Tempestini, în viteză spre o nouă victorie la Raliul Clujului
ADVERTISEMENT

Simone Tempestini nu are emoții acasă, la Cluj, acolo unde a câștigat toate cele 6 probe speciale de sâmbătă. Pilotul de la Napoca Rally Academy are deja aproape un minut avans înaintea ultimelor 4 probe și se apropie rapid de a șaptea victorie la Raliul Clujului din ultimul deceniu.

Simone Tempestini, în viteză spre o nouă victorie la Raliul Clujului

Cu 70 de echipaje din 6 țări la start, a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri și totodată ultima pe asfalt din acest sezon a început conform așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Tempestini a preluat conducerea încă de la prima probă și odată cu trecerea kilometrilor, nu a făcut altceva decât să își consolideze poziția.

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) a avut un timp de 46 min 48 sec 7/10, fiind urmat de bulgarii Martin Surilov și Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally 2), la 01 min 15 sec 5/10. Pe poziția a treia au fost Andrei Gîrtofan și Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 34 sec 2/10.

ADVERTISEMENT

Bogdan Marișca, pilot prezent la toate edițiile acestui raliu încă din 1994, aflat la volanul unei mașini Skoda Fabia RS, alături de Sebastian Itu, este pe poziția a patra, la 02 min 26 sec de lider.

Alături de copilotul Sergiu Itu pe un model Porsche 997 RGT, campionul absolut s-a impus în toate cele 6 probe de sâmbătă, în ciuda căldurii infernale. Echipajele au avut de îndurat temperaturi de până la 60 de grade Celsius în mașinile de concurs.

ADVERTISEMENT

Dacă va câștiga la Cluj, Tempestini va reveni pe prima poziție în clasamentul general al campionatului, dar totodată își va asigura și un nou titlu pe asfalt cu Porsche. Simone Tempestini s-a impus la Cluj în șase rânduri: 2015, 2016, 2019, 2020, 2022 și 2023.

Raliul Clujului se va încheia sâmbătă pe seară odată cu Super Speciala Craig, iar la ora 16:30 va avea loc și ceremonia de premiere a câștigătorilor.

ADVERTISEMENT

Peste numai două săptămâni, Tempestini va concura în Estonia la o nouă etapă din Campionatul European de Raliuri, acolo unde se află pe locul 3 la general după primele 3 etape.

ADVERTISEMENT