Sporturi

Simptom neobișnuit pentru noul coronavirus! Semnul de pe picior care poate indica infectarea cu COVID-19

01.05.2020 | 20:41
Simptom neobisnuit pentru noul coronavirus Semnul de pe picior care poate indica infectarea cu COVID19
ADVERTISEMENT

Cele mai frecvente simptome ale coronavirusului sunt febra și tusea seacă. Însă, există o listă din ce în ce mai mare de reacții adverse ale bolii, iar cel mai recent semn este și cel mai neobișnuit dintre toate. 

Simptom neobișnuit pentru noul coronavirus!

S-a dovedit că noul coronavirus are o serie de simptome. De la curgerea nasului până la greață, dar și în alte efecte secundare: lipsa gustului, a mirosului, tuse seacă, temperatură. Însă, există un nou simptom prezent la picioare.

ADVERTISEMENT

Experți medicali citați de britanicii de la Express cercetează în prezent dacă persoanele infectate cu COVID-19 prezintă un semn particular al bolii pe picioare. De obicei, semnul apare în jurul degetelor de la picioare și se spune că semnele se “vindecă singure”.

Semnul de pe picior care poate indica infectarea cu COVID-19

În plus, poate exista un grup de leziuni purpurii sau un caz izolat de doar o leziune. Nu există niciun semn ulterior după vindecare. Aceste semne sunt mai frecvente la copii și la adolescenți, scriu englezii.

ADVERTISEMENT

Leziunile sunt benigne, iar specialiștii consideră că aceste marcaje “pot fi un semn al detectării COVID-19 care poate ajuta la identificarea infectaților”. Dacă analizele sunt exacte, leziunile purpurii de pe picioare ar putea fi un avertisment privind infectarea.

Experții nu au încă suficiente dovezi științifice să considere semnul de pe picior un simptom

Iar prin acest semn, persoana poate fi dusă rapid în izolare, reducând astfel numărul de persoane cu care pacientul infectat intră în contact. Astfel, mai puțini oameni ar fi expuși la boală și ar fi un uriaș pas înainte.

ADVERTISEMENT

Experții avertizează că nu au suficiente “dovezi științifice” deocamdată pentru a spune sigur că acest leziuni sunt un simptom al COVID-19. Alte simptome ale bolii: tuse, febră, tulburări respiratorii, trebuie monitorizate.

Oricine prezintă astfel de simptome trebuie să apeleze autoritățile. Însă, majoritatea cazurilor de infecție cu COVID-19 sunt de natură ușoară și necesită doar izolare la domiciliu și odihnă.

ADVERTISEMENT

Febra, oboseala, tusea, secrețiile nazale, greață și diaree pot fi simptome ale COVID-19

Kiturile de testare exactă la domiciliu nu sunt încă disponibile publicului, iar simptomele sunt singura cale prin care oamenii își pot da seama că sunt infectați, iar o testare ulterioară la spital va determina acest lucru.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că febra, oboseala, tusea, secrețiile nazale, greață și diaree pot fi simptome ale COVID-19, însă unele persoane pot avea virusul și pot fi asimptomatice, fără ceea ce înseamnă că nu au niciun semn.

ADVERTISEMENT