News

Simptome atipice ale coronavirusului, descrise de un medic infectat: ”Nu m-am gândit niciun moment că sunt bolnavă”

01.05.2020 | 17:20
Simptome atipice ale coronavirusului descrise de un medic infectat Nu mam gandit niciun moment ca sunt bolnava
ADVERTISEMENT

Încep să apară tot mai multe simptome atipice ale coronavirusului. Un medic din Marea Britanie care a fost infectat cu noul virus a ținut să împărtășească experiența sa din această perioadă grea cu cititorii pentru ca toți să conștientizeze seria de simptome care pot apărea în dezvoltarea bolii.

Simptome atipice ale coronavirusului, descrise de un medic infectat

Kirstine Adkin, paramedic în cadrul Sistemului Național de Sănătate din Marea Britanie, în vârstă de 24 de ani, a dezvăluit, pas cu pas, cum s-a manifestat boala pentru ea.

ADVERTISEMENT

Sunt o fată de 24 de ani care lucrează pe prima linie ca un paramedic NHS (Sistemul de Sănătate din Marea Britanie)”, își începe Kirstine povestea, în Mirror.

“Am fost testată pozitiv pentru Covid-19 și am vrut să împărtășesc experiența mea pentru a avertiza și pe alții care prezintă simptome mai puțin evidente, așa cum am făcut-o la început”, adaugă paramedicul englez, după care începe să-și expună trăirile.

ADVERTISEMENT

Kirstine s-a recuperat după infecția cu coronavirus și a revenit în prima linie alături de pacienți, însă până aici a avut de parcurs un lung drum al durerilor.

Totul a început cu dureri de cap

Simptomele comune coronavirus sunt cele trei clasice: febra, starea de oboseală și tusea seacă. Pentru medicul din Marea Britanie, totul a început diferit.

ADVERTISEMENT

”Am dezvoltat dureri de cap severe deasupra ambilor ochi, care au devenit din ce în ce mai intense. Au fost cele mai grave dureri de cap pe care le-am avut vreodată”.

De la cap, durerile s-au mutat la spate. Cum zi de zi lucrează cu pacienții, doctorița s-a gândit că e ceva normal. Durerea a fost însă una greu de suportat.

ADVERTISEMENT

“Nu este neobișnuit să mă apuce durere de spate. Totuși, în noaptea aceea, durerea de la spate fost atât de gravă, mi-am dat seama că, probabil, aceasta nu era durerea mea normală.“, descrie Kirstine.

Nici tuse, nici febră pentru Kirstine

În a treia zi, durerea s-a dezvoltat în tot corpul. În plus, un alt simptom, comun coronavirusului, pierderea mirosului, a intrat în scenă.

”M-am trezit cu durerile în tot corpul, însă mai ales în spate. Pentru că nu am avut tuse, nici măcar temperatură, nu m-am gândit că sunt bolnavă. A fost doar o durere de spate și dureri de cap din cauza stresului în care suntem cu toții, mă gândeam.

Mai târziu în acea zi totul s-a înrăutățit, m-am ridicat din pat și până seara am avut niște dureri în piept și m-am simțit puțin fără suflare. Am decis să-mi dezinfectez suprafețele din dormitorul meu și atunci am realizat că nu pot mirosi nimic”.

În ziua a patra și-a pierdut gustul. A intrat în scenă și tusea

În ziua următoare, medicul de 24 de ani și-a pierdut și gustul, iar tusea a început s-o sâcâie. Vestea bună: au dispărut durerile la spate și cap.

”Durerile au început să mă lase. Abia acum am dezvoltat o ușoară tuse uscată. Tusea a fost constantă timp de o oră sau două dimineața. Mi-am dat seama apoi că nu am nici gust”

În ziua a cincea, Kirstine era total fără gust. A încercat usturoi, cafea sau scorțișoară, însă nimic nu putea gusta.

După ziua a șasea, paramedicul din NHS s-a simțit ceva mai bine, semn că a avut o formă ușoară de coronavirus. În opinia ei, simptomele noului virus se manifestă diferit de la persoană la persoană.

”Așadar, pentru mine nu a exista temperatură, doar o tuse ușoară ușoară. În schimb, alte simtpome s-au manifestat: durerile de cap, durerile musculare, oboseala, pierderea mirosului și gustul”, spune Kirstine.

De săptămână viitor, Kirstine va reveni în prima linie. “Mă voi întoarce la serviciu săptămâna viitoare, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Vă rugăm să rămâneți acasă pentru mine și pentru toți lucrătorii NHS”, transmite tânăra.

ADVERTISEMENT