News

Simptome nebănuite ale Covid-19 după trecerea prin boală. Cum afectează virusul memoria celor infectaţi

Coronavirusul afectează memoria persoaelor infectate după vindecare
26.10.2021 | 15:38
Simptome nebanuite ale Covid19 dupa trecerea prin boala Cum afecteaza virusul memoria celor infectati
ADVERTISEMENT

Persoanele care s-au îmbolnăvit de coronavirus pot avea niște efecte negative după ce au trecut prin boală. Nu este vorba despre o stare de rău din timpul infecției, ci un efect care apare abia după aceea.

Studiu: persoanele care se vindecă de Covid-19 au probeleme ulterioare cu memoria

Cercetătorii din New York au realizat un studiu în urma căruia au descoperit că persoanele care au avut Covid-19au parte de pierderi de memorie după ce se vindecă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au analizat 740 de pacienți de la Sistemul de sănătate din Muntele Sinai din New York și au ajuns la concluzia că este un lucru comun ca persoanele vindecate de Covid-19 să aibă probleme de concentrare și cu memoria.

„În acest studiu, am găsit o frecvență relativ ridicată a tulburărilor cognitive la câteva luni după ce pacienții au contractat COVID-19.

ADVERTISEMENT

Deficiențele în funcționarea executivă, viteza de procesare, fluența categoriei, codificarea memoriei și reamintirea au fost predominante în rândul pacienților spitalizați”, au transmis Jacqueline Becker și alți cercetători de la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai din New York în studiu.

Oamenii care au avut Covid-19 au început să aibă probleme de memorie la luni bune după vindecare

Semnele deficiențelor de memorie au început să apară la șapte sau chiar opt luni de când au trecut prin boală.

ADVERTISEMENT

Toți pacienții testați aveau peste 18 ani și nu aveau vreun istoric medical cu legătură cu demența.

Perioada în care s-a desfășurat acest studiu a fost între aprilie 2020 și mai 2021, transmite Business Insider.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să gândească; memoria lor este afectată; se încurcă când conduc, că nu știu cum au ajuns acolo”, au mai precizat cercetătorii care au realizat acest studiu.

Era cunoscut deja faptul că coronavirusul provoacă așa-zisa „ceață a creierului”, după cum preciza Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).
 
„Deși majoritatea persoanelor cu COVID-19 au o stare de sănătate îmbunătățită în câteva săptămâni de la îmbolnăvire, unii oameni se confruntă cu afecțiuni post-COVID”, transmise CDC.

„Afecțiunile post-COVID reprezintă o gamă largă de probleme de sănătate noi, pe care oamenii le pot întâmpina la patru sau mai multe săptămâni după ce au fost infectați pentru prima dată cu virusul care cauzează COVID-19”, mai precizează aceeași sursă.

ADVERTISEMENT
Tags: