News

Simptome neobișnuite ale coronavirusului ignorate de medici: “Orice organ poate fi o ţintă a acestui virus”

22.04.2020 | 14:25
Simptome neobisnuite ale coronavirusului ignorate de medici Orice organ poate fi o tinta a acestui virus
ADVERTISEMENT

Există câteva simptome neobișnuite ale coronavirusului ignorate de medici. De altfel, acesta pare a fi mesajul de bază pe care îl transmit pacienții care au reușit să se vindece de coronavirus.

Simptome neobișnuite ale coronavirusului ignorate de medici

Oamenii spun că infecția este una mult mai complexă și că nu vorbim strict despre o boală respiratorie, așa cum s-a dat de înțeles încă de la debutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Deși o situație clară „cauză – efect” nu există încă, pacienții diagnosticați au avut probleme serioase cu inima, infecții acute ale ficatului, erupții pe piele evidente, dar și probleme locomotorii.

“Orice organ poate fi o ţintă a acestui virus”

De exemplu, mai mulți medici francezi au sesizat o encefalopatie serioasă la pacienții cu COVID-19. Nu se termină aici – majoritatea bolnavilor au prezentat și agitație, confuzie și semne corticospinale.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă și la spitalul Yale New Haven, acolo unde doctorii spun că se lovesc de mai multe complicații. Aici 100 de oameni sunt în stare gravă, 70 dintre ei fiind intubați.

”Nici în cel mai negru scenariu de gripă nu aveam așa ceva, pur și simplu nu s-a mai întâmplat așa ceva”, a spus medicul Harlan Krumholz

ADVERTISEMENT

„Când ajung la Terapie Intensivă vedem o mulțime de oameni cu probleme serioase la rinichi. Mulți au probleme și endocrinologice, probleme de coagulare.

Observăm o plajă uriașă de metrode prin care virusul poate afecta omul. Acest virus are posibilitatea să atace aproape fiecare organ din sistem și poate să vină sau nu cu simptome respiratorii”, a mai zis doctorul Krumholz

ADVERTISEMENT

„Am văzut într-adevăr multe probleme renale cu complicații care au dus înspre dializă. Dar nu știm exact cât este de vină acest virus sau cât de bolnavi erau oamenii”, a spus și medicul Aaron Glatt.

 

ADVERTISEMENT