News

Simulare BAC 2019. Barem de corectare la Matematică

20.03.2019 | 16:22
Simulare BAC 2019 Barem de corectare la Matematica

Pe 20 martie 2019, elevii claselor a XI-a și a XII-a au avut parte de noi emoții, odată cu susținerea celei de-a doua probe a simulării examenului de matematică. Peste 300.000 de elevi din toată țara au fost așteptați miercuri dimineață în sălile de examen, pentru a-și testa cunoștințele la matematică.

Baremul de corectare a subiectelor la Matematică

În această dimineață a avut loc cea de-a doua probă a simulării examenului de bacalaureat, cu începere de la ora 9:00,  moment în care în săli au fost distribuite subiectele, elevii având la dispoziție trei ore pentru rezolvarea acestora.

În ceea ce privește corectarea subiectelor, aceasta va fi făcută de două cadre didactice din unitatea de învățământ în care elevii susțin examenele. Profesorii vor avea la dispoziție bareme de corectare care au fost deja date publicității de către Ministerul Educației.  VEZI BAREMUL AICI

Simulare BAC 2019. Proba la matematică

Pentru proba de matematică, elevii claselor a XI-a și a XII-a au avut parte de subiecte adaptate profilului. De asemenea, acestea au fost structurate sub formă de grilă, la inițiativa Ministerului Educației. Scopul este pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat de anul viitor, când subiectele vor fi în proporție de 30% tip grilă.

Notele obținute nu se vor trece în catalog, cu excepția cazurilor în care părinții sau elevii vor formula cereri scrise în acest sens. De asemenea, nu există posibilitatea de a contesta notele respective, cum se întâmplă în cazul examenului propriu-zis, susținut în vară.

În schimb, rezultatele  vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în parte, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Scopul este adoptarea măsurilor care se impun, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă” , a declarat ministrul Educației. „La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog” , a mai spus Ecaterina Andronescu.