News

Simulare Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la matematică

20.03.2019 | 12:16
Simulare Bacalaureat 2019 Ce subiecte au picat la matematica

Elevii din anii terminali de liceu au susținut în cursul zilei de miercuri proba obligatorie, în funcție de profil, la matematică și istorie. Cei de la profilul real au susținut proba la matematică. Examenul care este considerat cea mai grea și importantă treaptă de trecut din viața lor, bacalaureatul, vine cu pași repezi. Cei care sunt acum a XI-a mai au un an la dispoziție să se pună la punct cu materia pentru a scoate note bune.

Subiecte BAC 2019: subiecte la Matematică

În cursul zilei de luni, elevii care sunt în clasele a XI-a și a XII-a au susținut proba de limba română, iar marți, au susținut proba minoritățile, la limba maternă. Absolvenții trebuie să aleagă din materiile de mai jos, în funcție de studiile din liceu:

– Fizică, Chimie, Biologie/Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
– Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus. La română, elevii au afirmat că au cam fost puși în încurcâtură de subiecte. Cei din clasa a XI-a au avut de caracterizat un personaj dintr-o operă comică pe care au studiat-o, iar cei din clasa a XII-a au avut romanul interbelic.

Subiecte la simularea de la Matematică 2019
Subiecte la simularea de la Matematică 2019

Cum s-au descurcat elevii la simularea la Limba și literatura română

„Relativ ușor până la subiectul 3. (Și la subiectul 3?) N-am învățat. N-am știut, n-am scris”, spune un licean. „Încă nu sunt pregătit pentru Bacalaureat, subiectul 3 cu compunerile e destul de complex și mai am de învățat pentru el”, mărturisește un tânăr. „Ar fi putut să pară primul subiect totuși un pic mai dificil pentru unii. Mie mi s-a părut destul de ok. (Te simți pregătită pentru examenul propriu-zis? ) Nu, dar la simulare a fost bine”, spune o adolescentă despre proba la imba și literatura română. „Relativ ușor până la subiectul 3. (Și la subiectul 3?) N-am învățat. N-am știut, n-am scris”, spune un licean.„Încă nu sunt pregătit pentru Bacalaureat, subiectul 3 cu compunerile e destul de complex și mai am de învățat pentru el”, mărturisește un tânăr.  Din nefericire, alții au părut ca picați din cer la vederea subiectelor. „N-am învățat, adică nah, a XI-a, mai greu, dar am scris. Caracterizarea unui personaj principal dintr-o comedie. Zoe Trahanache. Cam din 400 de cuvinte, dacă am scris 200, e bine”, spune un tânăr. „Subiectul 3 n-am scris, am scris doar subiectul 1 și 2, pe aia m-am axat pentru că voiam să văd cât de bine mă pricep la cele 2”, afirmă un elev.

Tags: