News

Simulare Bacalaureat 2022. Miercuri a avut loc proba la alegere a profilului și a specializării. Subiecte și bareme. Update

Simulare Bacalaureat 2022. Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a au susținut miercuri proba la alegere a profilului și a specializării. Subiectele și baramele au fost publicate de Ministerul Educației.
30.03.2022 | 15:02
Simulare Bacalaureat 2022 Miercuri a avut loc proba la alegere a profilului si a specializarii Subiecte si bareme Update
Simulare Bacalaureat 2022. Miercuri, testarea la proba la alegere a profilului și a specializării. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-03-2022
12:06

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele la proba la alegere a profilului și a specializării

Miercuri, 30 martie, a avut loc proba la alegere a profilului din cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2022.

Elevii au fost testați la o gamă largă de discipline, precum fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

La ora 15.00, pe portalul edu.ro, au fost publicate subiectele și baremele de corectare pentru toate disciplinele. 

Sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2022 continuă miercuri, 30 martie. Elevii din clasele XII-XIII vor susține testarea probei la disciplina la alegere în funcție de profil și specializare.

Simulare Bacalaureat 2022. Miercuri, testarea la proba la alegere a profilului și a specializării

După ce luni au susținut proba de simulare la limba și literatura română, iar marți a avut loc proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie, elevii din clasele terminale de liceu revin miercuri în bănci pentru ultima testare.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, are loc proba la alegere a profilului. Vorbim de o gamă largă de discipline, precum fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Elevii care au urmat cursurile liceelor cu profil real, specializările matematică-informatică și științele naturii, pot alege la această probă una dintre disciplinele: fizică, chimie, biologie și informatică.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, absolvenții liceelor cu profil umanist, specializările filologie și științe sociale, pot alege între geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

În sălile de examen, elevii au acces până la ora 8.30. De la ora 9.00 se deschid plicurile cu subiecte. Elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă.

ADVERTISEMENT

Elevii din partea minorităților naționale vor susține pe 31 martie probă scrisă la limba şi literatura maternă.

Ministerul Educației, anunț privind prezența la simulare

Conform informațiilor transmise de inspectoratele școlare județene, la proba obligatorie a profilului de marți fost prezenți 116.692 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 8 elevi, anunță Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Luni, la limba și literatura română, un număr de 119.486 de elevi au participat la simularea probei.

Comunicarea rezultatelor finale la sesiunea de simulare de la Bacalaureat 2020 va avea loc în data de 14 aprilie.

ADVERTISEMENT