ADVERTISEMENT
News

Simulare Evaluare Națională 2021. Subiecte Matematică. Ce le-a picat elevilor

Autor: Alexandru Năstase | 30.03.2021 | 11:45
Simulare Evaluare Națională 2021. Subiecte Matematică. Ce le-a picat elevilor
Elevii au avut simularea Evaluării Naționale. sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Simularea la Evaluare Nationala 2021 continuă cu proba la Matematică, a doua din cadrul examenului și una așteptată cu emoții de toți elevii. 

ADVERTISEMENT

UPDATE / FANATIK vă prezintă subiectele care au picat la simularea Evaluare Națională 2021, proba de matematică, dar și baremul de corectare. Site-ul Observatorul prahovean a publicat subiectele primite de elevi.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ / De remarcat că elevii din partea minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Așa cum a fost deja anunțat, toți elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Simulare Evaluare Națională 2021

De asemenea, conform unui comunicat transmis de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

ADVERTISEMENT

“Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale.

De asemenea, reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educaţiei a transmis că, potrivit datelor preliminare, aproape 91 la sută dintre elevii eligibili să susţină proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul simulării Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a au fost prezenţi.

Alţi 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ aflate în localităţi cu incidenţa peste 6 la mie locuitori nu au putut participa la această probă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă trei elevi (doi elevi din judeţul Călăraşi, respectiv un elev din judeţul Timiş). Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în judeţul Neamţ (96,5%).

Sorin Cîmpeanu a anunţat că din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de unităţi de învăţământ nu vor putea organiza evalularea naţională, pentru că se află în zone carantinate.

„Astăzi a început simularea pentru examenul de evaluare naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru evalaurea naţională, aflându-se în zone carantinate. 2,5% din numărul de şcoli, 141 din 5.576 nu vor organiza.

ADVERTISEMENT

Numărul elevilor de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi azi la simulare este de 144.000. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Conform calendarului, simularea Evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a începe, în 29 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 30 martie, este programată proba scrisă la Matematică, iar în 31 martie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 16 aprilie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT