News

Simulare Evaluare Națională 2022. Subiecte la matematică

Subiectele la matematică pentru simulare Evaluare Națională 2022. Ce exerciții au avut de rezolvat elevii claselor a VIII-a în pregătirea marelui examen
05.04.2022 | 15:07
Simulare Evaluare Nationala 2022 Subiecte la matematica
Simulare Evaluare Națională 2022, proba de matematică. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
05-04-2022
12:08

Simulare Evaluare Națională 2022: Subiecte și bareme la matematică

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de corectare pentru proba de matematică a simulării examenului de Evaluarea Națională 2022.

Iată subiectele și baremele pentru matematică:

Subiecte simulare Evaluarea Națională matematică

Barem simulare Evaluarea Națională matematică

 

05-04-2022
08:19

Simulare Evaluare Națională 2022. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a la matematică

Au apărut subiectele pentru simularea probei de matematică de la Evaluare Națională 2022.

Elevii au avut de rezolvat o lucrarea structurată pe 3 subiecte. Fiecare parte a fost punctată cu 30 de puncte și 10 puncte acordate din oficiu. Exercițiile de la matematică pot fi văzute mai jos.

Subiectul I este format din itemi obiectivi, de tip grilă, la fel și subiectul al II-lea. Pentru subiectul al III-lea rezolvările se puteau scrie și argumenta pe foaia de examen, în dreptul problemei, conform EduPedu.

05-04-2022
06:51

Rezolvarea şi baremul subiectelor de la simulare

Rezolvarea şi baremul subiectelor la proba de matematică de la simulare vor fi disponibile AICI.

FANATIK vă va prezenta subiectele de îndată ce acestea vor apărea. Elevii sunt de circa o oră în examen

05-04-2022
06:26

Primele detalii despre ce le-a picat elevilor la matematică

Au apărut primele detalii despre ce le-a picat elevilor la simularea de la matematică de azi.

Se pare că la subiectul I, care totalizează 30 de puncte, au avut de răspuns la câteva exerciţii care implicau folosirea de operaţii aritmetice elementare.

05-04-2022
06:04

A început simularea la Matematică 2022

S-a dat startul probei la matematică de la simulare.

Elevii au trei ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele, în încercarea de a obţine un punctaj cât mai bun.

 

05-04-2022
05:35

Proba la matematică, finalul simulării din acest an pentru majoritatea elevilor

Examenul la matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale 2022 este ultimul pentru majoritatea elevilor.

Mâine are loc proba la limba maternă, care este dată doar de acei şcolari care aparţin minorităţilor naţionale. De obicei, maghiara este limba cea mai des întâlnită la această probă.

05-04-2022
05:09

"Subiecte cinstite" la proba de matematică de la ultima Evaluarea Naţională

În ceea ce priveşte subiectele la matematică date anul trecut la examenul de Evaluare Naţională (pot fi consultate aici), profesorii de specialitate au apreciat că acestea au fost mai aproape de modelul testelor PISA. „Subiecte cinstite, concepute fără indulgenţă”, spunea profesorul Marian Staş la vremea respectivă, pentru Adevărul.

Asta înseamnă că elevii care au învăţat cu adevărat şi nu ştiu doar să aplice reţete de rezolvare sunt avantajaţi. Este de aşteptat ca şi la această simulare să se meargă pe acelaşi principiu.

05-04-2022
04:42

Subiecte matematică la simulare Evaluare Naţională. Ce a picat anul trecut

La simularea de anul trecut, la matematică, elevii au avut de rezolvat fracţii, mulţimi, dar şi probleme de geometrie (mai multe detalii aici).

Subiectele anul acesta vor fi similare cu cele din anii precedenţi, prin urmare şi azi se vor da exerciţii similare de algebră şi geometrie.

05-04-2022
04:15

Copierea atrage eliminarea din examen

La ora 9, elevii vor începe simularea la matematică şi vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva toate cerinţele de pe foaia de examen.

Binenţeles că orice încercare de copiere va fi sancţionată, iar cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi de la simulare.

05-04-2022
03:53

Proba la matematică le dă bătăi de cap elevilor

Proba la matematică de la Evaluarea Naţională este considerată a fi mai dificilă decât cea la română.

Subiectele le dau în fiecare an bătăi de cap elevilor, iar nu de multe ori aceştia s-au plâns de gradul de dificultate sau de ambiguitatea cerinţelor.

05-04-2022
03:30

Când publică ministerul Educaţiei subiectele şi baremul la matematică

Subiectele şi baremul la proba de matematică de simularea Evaluării Naţionale 2022 vor apărea pe edu.ro în jurul ore 15.00.

Cu toate acestea, de regulă. variantele de subiecte apar în presă cu câteva ore mai devreme, după ce elevii părăsesc sălile de examen cu foile cu cerinţele.

FANATIK vă va ţine la curent cu subiectele şi cu ce se întâmplă azi la această probă.

Simulare Evaluare Națională 2022 a ajuns la proba de matematică, acolo unde subiectele au fost mereu așteptate cu sufletul la gură de toți elevii. Copiii vor vedea în acest fel și pe unde se află cu materia în așteptarea examenului principal al verii.

Simulare Evaluare Națională 2022. Subiecte la matematică

Vă readucem aminte că simulările pentru elevii de clasa a VIII-a vor avea loc în perioada  4-6 aprilie 2022. Au început cu proba la limba română.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Educației, la Simularea Evaluării Naționale 2022, toate probele au oră oficială de start, 09:00, însă elevii vor putea intra în săli până la ora 08:30, nici clipă mai târziu de atât.

Dacă ne raportăm la timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, indiferent de probă. Astfel, elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție 120 de minute ca să rezolve subiectele de matematică din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

ADVERTISEMENT

Model subiecte simulare Evaluare Națională 2022 la matematică

Un detaliu aparte este reprezentat de faptul că rezultatele simulărilor sunt discutate individual cu elevii. Acest lucru se poate întâmpla prin dezbateri la nivelul clasei, dar și în ședințe cu părinții sau în consiliul profesoral.

Se întâmplă lucrul acesta pentru a căuta împreună măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim despre noile modele de subiecte pentru simularea la Evaluarea Națională 2022 la proba de matematică atunci trebuie să știți că acestea au fost deja postat pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Le puteți găsi accesând linkul subiecte.edu.ro/2022/evaluarenationala.

Calendar simulare Evaluare Națională 2022

Există și un calendar pus la punct pentru simularea Evaluării Naționale, un examen care se desfășoară în condiții mult diferite față de ceea ce s-a petrecut în ultimii ani de zile. Din nefericire, pandemia de coronavirus a lovit serios în sistemul de învățământ.

ADVERTISEMENT

Elevii au fost nevoiți să petreacă mult timp în online și mulți dintre ei s-au plâns că au avut nevoie de meditații pentru a rămâne la zi cu materia.

Subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina matematică se realizează în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3237/2021.

FANATIK îți prezinte zilele examenelor, zile în care elevii, dar și părinții vor avea emoții serioase

  • 4 aprilie 2022: Simulare proba Limba şi literatura română
  • 5 aprilie 2022: Simulare proba Matematică
  • 6 aprilie 2022: Simulare proba Limba maternă
  •  14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor (se comunică elevilor)

Reguli pentru simulare Evaluarea Națională 2021, examenul la matematică

Așa cum am am mai spus, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore. Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso.

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev. Pe prima pagină a broșurii se completează numărul total de pagini primite de la elev. Spațiile rămase libere/necompletate se barează/marchează cu litera Z.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Calendar complet pentru Evaluare Națională 2022

Se cunoaște deja și calendarul complet pentru examenul principal, cel de Evaluare Națională 2022.

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-aâ
  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19.00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
ADVERTISEMENT