News

Simulare ISU de amploare în Pădurea Babadag, cu mașini distruse și oameni încarcerați. Cum a decurs misiunea

Reprezentanții ISU Tulcea au simulat o intervenție extrem de dificilă în Pădurea Babadag. S-a înscenat un grav accident rutier, cu mașini lovite și oameni răniți. Cum a decurs totul?
16.06.2022 | 22:29
Simulare ISU de amploare in Padurea Babadag cu masini distruse si oameni incarcerati Cum a decurs misiunea
Reprezentanții ISU au acționat ca într-o situație reală. Sursa foto: ISU Tulcea
ADVERTISEMENT

Simulare periculoasă a militarilor ISU Tulcea, în Pădurea Babadag, cu mașini lovite și oameni încarcerați. Întreaga operațiune s-a desfășurat, de asemenea, în cooperare cu IPJ Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Serviciul de Ambulanță Tulcea și Ocolul Silvic Babadag.

Grav accident rutier, înscenat de ISU Tulcea în Pădurea Babadag

Mai exact, s-a înscenat un accident rutier grav, în care au fost implicate două mașini, soldat cu două persoane rănite și încarcerate. Ulterior, pompierii militari au încercat să le salveze, ca și când ar fi într-o situație reală.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în pădurea din apropierea orașului Babadag s-a produs un accident rutier grav în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane încarcerate.

În mai puțin de un minut militarii Secției de Pompieri Babadag au plecat către locul de producere al accidentului cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare. La fața locului aceștia au extras cele două victime din fiarele contorsionate ale autoturismelor și le-au predat echipajelor medicale de la SMURD și Ambulanța Tulcea.

ADVERTISEMENT

Concomitent cu intervenția de salvare, au fost trimise în sprijin echipaje de la Polița Rutieră, Ordine Publică, Jandarmeria Tulcea pentru asigurarea perimetrului și pentru a dirija circulația în zonă”, a comunicat ISU Tulcea.

La fața locului s-au adus și autospeciale cu apă

Mai mult, participanții la exercițiu au simulat și cum să scoată o persoană din mașină, chiar în momentul când autoturismul ar fi luat foc. Ulterior, flăcările s-au stins cu ajutorul unor autospeciale cu apă.

ADVERTISEMENT

”Chiar în timp ce una dintre victime era extrasă dintr-un autoturism, acesta a luat foc, intervenția devenind extrem de periculoasă atât pentru victimă cât și pentru salvatori. Vigilența și experiența salvatorilor și-a spus cuvântul. În scurt timp pompierii au scos victima din autovehicul iar colegii lor au stins flăcările.

La nici câteva minute de la finalizarea intervenției de pe drumul județean, prin stațiile de emisie recepție se anunța din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, că a luat foc pădurea din apropiere și că se impune deplasarea cu toate mijloacele disponibile! În sprijinul pompierilor din Babadag a fost trimis un echipaj cu o autospecială nou intrată în dotarea Detașamentului de Pompieri Tulcea, de capacitate mare (10 tone de apă), care a intrat în dispozitiv și cu ajutorul celor două tunuri aflate în dotarea acesteia au reușit să localizeze și să lichideze incendiul.

ADVERTISEMENT

În această misiune au fost alertați și lucrătorii Ocolului Silvic Babadag care au ajutat la crearea căilor de acces. În timpul intervenției au fost descoperite două victime, un stupar intoxicat cu fum și gaze toxice și o persoană prinsă sub o creangă ruptă dintr-un arbore”, a mai comunicat ISU Tulcea.

Astfel de exerciții se vor desfășura și în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT