Sport

Simulare VAR la Dinamo – FC U Craiova! Kyros Vassaras a supervizat toată „operațiunea”. Foto Exclusiv

Partida dintre Dinamo și FC U Craiova este simulată la camera VAR, întreaga „operațiune” fiind supervizată atent de către Kyros Vassaras, șeful CCA.
08.04.2022 | 21:43
Simulare VAR la Dinamo  FC U Craiova Kyros Vassaras a supervizat toata operatiunea Foto Exclusiv
Simulare VAR la Dinamo - FC U Craiova, supervizată de către Kyros Vassaras
ADVERTISEMENT

FANATIK a suprins momentul în care Kyros Vassaras se afla în camera VAR, unde analiza atent fiecare fază importantă a duelului din „Ștefan Cel Mare”, arbitrul Marcel Bîrsan aflându-se și el alături de președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Simulare VAR la Dinamo – FC U Craiova, supervizată de către Kyros Vassaras

Nu mai este mult timp și fotbalul românesc va intra în rând cu toate competițiile mari de fotbal, prin prisma implementării sistemului VAR în competiția internă.

ADVERTISEMENT

Acum, la partida dintre Dinamo și FC U Craiova a avut loc o simulare VAR, la care a asistat și Kyros Vassaras, președintele CCA, iar în camera VAR se afla și arbitrul Marcel Bîrsan.

Sistemul VAR va fi folosit pentru prima dată la noi în țară, la Supercupa României, până atunci se vor face mai multe simulări, pentru a pune la punct tehnologia pe care microbiștii români o așteaptă de mult timp.

ADVERTISEMENT
Kyros Vassaras în camera VAR la Dinamo - FC U Craiova
Kyros Vassaras în camera VAR la Dinamo – FC U Craiova

Antrenorii s-au plâns de lipsa VAR-ului în România

De-a lungul timpului, au existat mai multe decizii controversate de arbitraj la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, dar și din Cupa României, iar antrenorii s-au plâns de lipsa sistemului VAR din țara noastră.

După eliminarea Farului din Cupa României, împotriva lui Sepsi, scor 0-1, Gică Hagi a „tunat” și s-a plâns de faptul că soarta meciului ar fi fost diferită dacă România ar fi beneficiat de tehnologia videoarbitrajului.

ADVERTISEMENT

„Nu poate să dea arbitrul de tușă penalty. Arbitrul a făcut diferența 100%. Nu pot să înțeleg! A fost o situație de joc foarte prost interpretată. Dacă nu e așa, îmi cert iertare public.

Văd că tușierii sunt VAR-ul, dau penalty-uri, se bagă peste centrali. Ce să facem? Asta e, mergem înainte, drumul e lung”, a declarat „Regele” la finalul confruntării din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Și Marinos Ouzounidis, fostul antrenor al Universității Craiova, a rămas mirat de faptul că România nu beneficia de sistemul VAR:

„Bineînţeles că avem nevoie de VAR, este foarte important pentru că ar fi mai puţine probleme şi pentru arbitri. Unele faze sunt dificil de înţeles, iar VAR-ul i-ar ajuta pe arbitri să ia decizia corectă”.

Nu numai antrenorii, ci și oamenii din fotbal s-au plâns periodic de faptul că România a rămas printre ultimele campionate din Europa care nu are încă implementată tehnologia VAR, mai ales după declarațiile lui Enriko Papa, fundașul lui FC Botoșani, care mărturisea că în campionatul Albaniei se folosește deja sistemul VAR.

„Hai, domnule, să facem o chestie românească. Hai să facem o chestie intermediară, să punem un televizor la al patrulea oficial.

Și aşa meciurile se dau toate la televizor şi sunt toate filmate live. ’Băi, alo, vezi că e nasoală rău de tot, veniţi încoace şi uitaţi-vă la TV, vedeţi o reluare’”, declara ironic MM Stoica.

  • În Albania e un campionat mic și e VAR, nu se poate să nu fie în România! – Enriko Papa, FC Botoșani
ADVERTISEMENT
Tags: