Simularea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale 2020 au fost suspendate! Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Marian Popovici   
în HotNews
10/04/2020, 13:19
Simularea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale 2020 au fost suspendate! Ordinul, publicat în Monitorul Oficial
Simularea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale 2020 au fost suspendate! Ordinul, publicat în Monitorul Oficial. SURSA: Hepta.ro

Ordinul Ministerului Educației privind suspendarea organizării și desfășurării Evaluării Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, a simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării Bacalaureatului pentru anul școlar 2019-2020 a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Simularea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale 2020 au fost suspendate!

Conform documentului, la data intrării în vigoare a ordinului se abrogă atât calendarul desfășurării Evaluării Naționale la nivelul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și cel privind simularea pentru absolvenții clasei a VIII-a și probele scrise al Bacalaureatului, potrivit Agerpres.

La începutul săptămânii, Ministerul Educației și Cercetării anunța că a agreat cu partenerii educaționali: reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei din Consiliul Național al Rectorilor, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar.

Conform Ministerului, în funcție de data la care se vor relua cursuruile, probele scrise ale Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note!

Programa de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Cursurile se reiau după încetarea stării de urgență!

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat că în actualul scenariu, reluarea cursurilor se va face imediat după ieșirea din starea de urgență: “Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România, precum şi de măsurile comunicate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În contextul informaţiilor deţinute până în prezent privind evoluţia pandemiei de coronavirus, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor, pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”

Închide ×