News

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost anulate. Ce se întâmplă cu restul examenelor

06.04.2020 | 23:03
Simularile pentru Bacalaureat si Evaluarea Nationala au fost anulate Ce se intampla cu restul examenelor
ADVERTISEMENT

Ministrul învățământului Monica Anisie a dezvăluit că simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost anulate. Ministrul nu ia în considerare scenariul în care vor fi anulate și sesiunile propriu zise de Bacalaureat sau Evaluare Națională.

Se anulează BAC-ul și Evaluarea Națională?

Este important ca aceste scenarii să fie discutate cu toți actorii importanți din spațiul educațional. Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții.

ADVERTISEMENT

Așa cum am spus de la început, nu se îngheață anul școlar și vom găsi soluții ca activitatea să fie reluată.

Această situație de urgență a fost prelungită și, în perioada următoare, alături de actorii educaționali vom veni în spațiul public și vom preciza scenariile”, a explicat Anisie în direct la Realitatea PLUS

ADVERTISEMENT

Franța și Olanda au anulat examenul de Bacalaureat, însă acest scenariu nu este luat în considerare de către cei ce conduc învățământul românesc:

Suntem atenți la tot ce se întâmplă în toate statele europene și chiar vom avea o conferință săptămâna viitoare pentru a prezenta măsurile și scenariile.

ADVERTISEMENT

Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și că vom putea susține aceste examene naționale. Sunt și state care până la acest moment încă nu au luat decizii. Sperăm ca în curând aceste decizii să se poată și implementa pentru că tot ceea ce vom prezenta noi public va trebui să privim în corelație cu ce se întâmplă în contextul pandemiei.

În ceea ce privește simulările, este clar, ele sunt anulate. Dar am înlocuit aceste simulări cu testele de antrenament. Vreau să subliniez că este bine ca testele să fie rezolvate sub îndrumarea profesorului de la clasă. Am prelungit anul de rezidențiat pînă la 31 octombrie”.

ADVERTISEMENT

Totodată, conform edupedu.ro, Monica Anisie i-a asigurat pe profesori că nu vor exista probleme cu plata salariilor: „Salariile profesorilor se plătesc ca și până acum, în niciun caz nu se pune problema șomajului tehnic la nivelul educației”.

ADVERTISEMENT