News

Sindicaliștii din învățământ pichetează Parlamentul. Principalele nemulțumiri ale protestatarilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ anunță protest cu sute de sindicaliști din personalul nedidactic la Palatul Parlamentului.
14.12.2022 | 08:54
Sindicalistii din invatamant picheteaza Parlamentul Principalele nemultumiri ale protestatarilor
Sindicaliștii din învățământ anunță noi proteste Foto: Facebook FSLI
ADVERTISEMENT

La acțiunea de protest vor participa aproximativ 600 de persoane, membri de sindicat, reprezentând personalul nedidactic din unitățile de învățământ din București și din țară, anunță FSLI.

Sindicaliștii din învățământ protestează la Palatul Parlamentului

Protestatarii sunt nemulțumiți de procentul din PIB alocat educației, de veniturile mici, de neacordarea sporurilor, neplata orelor suplimentare, etc.

ADVERTISEMENT

Una dintre nemulţumirile sindicaliştilor este alocarea bugetară pentru sectorul educaţiei, de doar 3,2% din PIB, faţă de 6% cât prevede legea.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă organizarea unui protest în faţa Palatului Parlamentului (intrarea de la Izvor) mâine (miercuri n.r.), în intervalul 12.00 – 13.00.

ADVERTISEMENT

La acţiunea de protest vor participa aproximativ 600 de persoane, membri de sindicat, reprezentând personalul nedidactic din unităţile de învăţământ din Bucureşti şi din ţară. Această acţiune de protest face parte din seria protestelor care au fost demarate în întreaga ţară şi care vor continua şi în zilele următoare”, este anunțul sindicaliștilor.

Conducerea FSLI a avut marți o primă rundă de discuții cu premierul Nicolae Ciucă, Ligia Deca, ministrul educației, Sorin Ion, secretar de stat la educație și Mihai Păunică, director în minister.

ADVERTISEMENT

S-a discutat despre aplicarea integrală a Legii nr. 153/2017 pentru personalul nedidactic și auxiliar, acordarea de majorări salariale pentru ci care nu au beneficiat de niciuna în ultimii ani și despre situația salarizării personalului didactic.

O altă propunere care va fi analizată în perioada următoare este cea privind includerea personalul nedidactic în aceeași grilă cu personalul didactic, au mai precizat reprezentanții FSLI.

ADVERTISEMENT

”Nu în ultimul rând am solicitat Executivului indexarea salariilor cu indicele inflației. Așteptăm soluțiile Executivului, după cum ni s-a promis la discuțiile de astăzi.

Acțiunile de protest vor continua, însă conform calendarului stabilit: miercuri (14 decembrie 2022) pichetarea Parlamentului României, joi și vineri (15 și 16 decembrie 2022) pichetări în fața prefecturilor din majoritatea județelor țării”, se mai arată într-o postare p pagina de Facebook a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

ADVERTISEMENT
Tags: