News

Sindicaliștii din Penitenciare îl iau peste picior pe Dragnea: „Bine ai venit acasă, Liviu!” Ce îi reproșează angajații din închisori

28.05.2019 | 11:10
Sindicalistii din Penitenciare il iau peste picior pe Dragnea Bine ai venit acasa Liviu Ce ii reproseaza angajatii din inchisori

Liviu Dragnea a primit luni o condamnare de 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liderul PSD a fost închis la Penitenciarul Rahova, acolo unde va petrece următoarele 21 de zile în carantină. Arestarea lui Dragnea a fost primită cum nu se poate mai bine de reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Aceștia au emis un comunicat de presă în forma unei scrisoare adresate lui Dragnea.

Scrisoarea Sindicatului Penitenciarelor pentru Liviu Dragnea

În comunicatul numit „Bine ai venit acasă”, sindicaliștii din sistemul de penitenciare se plâng de faptul că nu au beneficiat de fonduri în toată perioada în care Liviu Dragnea a condus cu o mână de forță PSD: „Bine ai venit acasă, Liviu! Mai jos, câteva învăţături utile pentru carantină şi pentru cei câţiva ani de după – Iartă maşina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut”, se arată într-un comunicat de presă de marţi, al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

„Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat şi subminat. Ştii matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiţie şi puşcării! Dacă reuşea Tudorel să libereze toţi deţinuţii, acum făceai puşcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-aţi reuşit, şi-a fost o doar o întâmplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eşec!”, au mai spus cei din sindicatul penitenciarelor.

Angajații din penitenciare râd de Liviu Dragnea, după ce a ajuns la Rahova cu un Duster al poliției
Angajații din penitenciare râd de Liviu Dragnea, după ce a ajuns la Rahova cu un Duster al poliției *foto: news.ro

Liviu Dragnea, făcut praf de sindicaliștii din penitenciare

Reprezentanții Federației nu îl iartă pe Liviu Dragnea și fac referire și la condițiile grele din penitenciare: “Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiţii pentru penitenciare în timp ce plângeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime, tâlharii, violuri, hoţii şi alte blestemăţii. O să-i cunoşti mai bine şi-o să plângeţi împreună.” 

„Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuţă de mucegai sau că-s prea mulţi colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii şi graţieri, deşi aveai pe mână banii ţării, ai uitat să repari puşcăriile şi să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din drona. Nu credeai că ţi se întâmplă şi ţie justiţie”, scrie în comunicatul citat de news.ro.

Mai întâi, Liviu Dragnea a încercat o ultimă diversiune și a trimis înaintea sa o mașină goală *foto: news.ro

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive

Liderul PSD a fost condamnat definitiv luni la trei ani și jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Drumul lui Liviu Dragnea către penitenciarul Rahova a fost unul anevoios. Liderul PSD a încercat chiar și o ultimă diversiune. El a plecat de la locuința sa din nordul capitalei într-o Dacia Duster a poliției, abia după ce și-a pus șoferul să iasă cu mașina personală din garaj, pentru a atrage după el presa și protestatarii.

Pe ultimul drum în libertate, liderul PSD a purtat o cămașă cu dungi, motiv de glumă pentru internauți. El va petrece mai întâi 21 de zile în carantină la penitenciarul Rahova, unde va fi coleg pentru o scurtă perioadă cu fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.