Fotbal international

Sindicatul fotbaliştilor porneşte revoluţia în LaLiga: “Ne-am săturat să vedem un fotbal doar pentru bani”

23.08.2018 | 12:26
Sindicatul fotbalistilor porneste revolutia in LaLiga Neam saturat sa vedem un fotbal doar pentru bani

Sindicatul fotbaliştilor din LaLiga este decis să pornească o adevărată revoluţie după ce oficialii campionatului spaniol au decis ca o partidă să se dispute în afara ţării în fiecare sezon după ce Supercupa dintre Sevilla şi Barcelona a fost programată în Maroc la începutul sezonului 2018-2019.

Messi şi Sergio Ramos, implicaţi şi ei în deciziile sindicatului
Messi şi Sergio Ramos, implicaţi şi ei în deciziile sindicatului

Barcelona sau Real Madrid vor cel mai probabil echipele care vor juca o partidă în afara Spaniei în acest sezon după ce LaLiga a semnat o înţelegere valabilă pe 15 ani cu Revelent Sports, firma care se ocupă de organizarea International Champions Cup, iar în fiecare an un meci se va disputa în S.U.A.

Messi şi Sergio Ramos vor să proteste faţă de decizia luată de spanioli

Căpitanii celor două mari echipe s-au întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi importanţi ai cluburilor din LaLiga, dar şi cu David Aganzo, reprezentatul Sindicatului jucătorilor din Spania. Oficialul a fost extrem de ferm după discuţiile avute cu jucătorii din prima ligă, iar vedetele din campionatul spaniol sunt gata să boicoteze anumite meciuri.

“Ne-am săturat să vedem un fotbal doar pentru bani şi afaceri. Sunt decizii unilaterale care îi afectează pe jucători, dar nimeni nu face nimic. Suntem decişi să mergem până la capăt şi chiar luăm în calcul o grevă la finalul lunii septembrie sau la startul lunii octombrie.”, a declarat David Aganzo.

Preşedintele Sindicatului jucătorilor din Spania critică şi orele de disputare a meciurilor

Barcelona şi Real Madrid au debutat în noul sezon pe teren propriu, dar stadioanele celor două formaţii au fost mai mult goale decât pline. Catalanii au jucat în prima rundă în faţa celor de la Alaves pe care i-au învins cu 3-0, dar la meci au asistat puţin peste 50.000 de spectatori.

Campioana Europei a înregistrat o cifră şi mai mică la primul meci din noul sezon pe Santiago Bernabeu fiind prezenţi 48.466. În ciuda faptului că multe lume a pus cifrele de la partida Real Madrid – Getafe 2-0 pe seama plecării lui Cristiano Ronaldo, David Aganzo a găsit un alt motiv pentru care publicul a absentat de pe stadioanele celor două mari formaţi din Spania.

Oficialul este de părere că programarea celor două partide la 0ra locală 22:15, una accesibilă şi fanilor din Statele Unite ale Americii, a făcut ca publicul din LaLiga să dispară din tribune.

Nu sunt luate în calcul sănătatea și riscurile pentru jucători. Calendarul a devenit superîncărcat și de noile ore de disputare a meciurilor nu beneficiază decât publicul din străinătate”  a declarat David Aganzo, președintele Sindicatului jucătorilor spanioli.

LaLiga va deveni astfel primul campionat din Europa care va programa un meci din campionatul intern în afara ţării. Ibericii au copiat modelul lansat de către americanii cu partidele din NFL, NBA sau MLB care se dispută în Europa sau în Mexic. Londra a devenit de altfel o gazdă tradiţională pentru partidele din campionatul nord-american de baschet, dar şi pentru cele de fotbal american. În fiecare an se dispută cel puţin un meci din sezonul regulat din NBA în O2 Arena din Londra, ultima dispută fiind înregistrată la începutul lui 2018 între Boston Celtics şi Philadephipia 76ers, scor 114-103.

Tags: