News

Sindrom periculos observat la copii! Ar putea avea legătură cu COVID-19

27.04.2020 | 18:34
Sindrom periculos observat la copii Ar putea avea legatura cu COVID19
ADVERTISEMENT

Sindrom periculos observat la copii! Vorbim despre un inflamator care a băgat în alertă autoritățile din Marea Britanie. Ministerul Sănătății nu a ezitat și a emis imediat un avertisment.

Sindrom periculos observat la copii!

„În ultimele trei săptămâni a fost consemnată o creştere a numărului de copii de diferite vârste cu semne ale unui sindrom multi-inflamator care a necesitat îngrijire intensivă în Londra, precum şi în alte regiuni ale Regatului Unit”, se arată în mesajul NHS.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că statisticile indică destul de clar că virusul care provoacă COVID-19 a făcut mai puţine îmbolnăviri în rîndul copiilor de la startul epidemiei.

Ar putea avea legătură cu COVID-19

De altfel, chiar rezistenţa celor mai tineri  i-a făcut pe unii epidemiologi să spună că aceştia pot fi cei care răspândesc boala cu o ușurință ieșită din comun.

ADVERTISEMENT

Vorbind strict despre sindromul inflamator, este bine de știut că toți copiii ajunși la spital au prezentat dureri stomacale, inflamaţie cardiacă, simptome gastrointestinale.

Vorbim despre o stare de vomă accentuată, dar şi despre apariţia unor iritaţii ale pielii ori umflături ale degetelor, toate fiind puse pe seama noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

De remarcat că o parte a celor testați au ieșit negativ la COVID-19, lucru care îi îngrijorează şi mai tare pe doctori, pentru că nu ştiu cu ce se confruntă.

Culmea, un alt medic, Elizabeth Whittaker, de la St Marys Hospital spune că situații asemănătoare au fost observate şi în Italia şi Spania.

ADVERTISEMENT

Unii doctori au raportat că simptomatica este asemănătoare cu cea a sindromului Kawasaki, adică a unei vasculite multisistemice care se întâlneşte în proporţie de 80% la copii sub 5 ani şi care în

 

ADVERTISEMENT