Life

Ce este sindromul părului de nepieptănat. Cum arată băiatul cu părul de păpădie

Sindromul părului de nepieptănat este o condiţie extrem de rară, dar ce este mai exact și cum se manifestă. FANATIK îți spune totul despre băiatul cu părul de păpădie.
01.03.2022 | 18:36
Ce este sindromul parului de nepieptanat Cum arata baiatul cu parul de papadie
Ce este și cum se manifestă sindromul părului de nepieptănat. O mamă a explicat totul. Sursa foto: qbebe.ro
ADVERTISEMENT

Oamenii sunt diferiți de la gene până la trăsăturile fizice, cercetătorii descoperind că există copii care vin pe lume cu sindromul părului de nepieptănat. Ce este și cum arată copilul cu podoaba capilară ca o păpădie?

Ce este și cum se manifestă sindromul părului de nepieptănat. O mamă a explicat totul

În momentul de față oamenii de știință spun că sunt doar 100 de cazuri în întreaga lume de sindromul părului de nepieptănat. Această condiție face ca părul să pară „electrizat”. Unii spun că și Albert Einstein ar fi avut această „problemă”.

ADVERTISEMENT

Katelyn Samples, mama unui băiețel din Georgia, a povestit în cadrul emisiunii „Good Morning America”, difuzată la postul american de televiziune ABC, ce înseamnă acest sindrom și cum se manifestă.

Femeia a dezvăluit că a primit un mesaj pe contul de Instagram, după ce a distribuit o imagine cu fiul său. Ulterior, avea să afle că cel mic are o afecțiune rară, genetică, care afectează copiii până la vârsta de 3 ani.

ADVERTISEMENT

„La început, vezisindrom şi te întrebi dacă nu cumva este ceva în neregulă cu copilul tău sau dacă poate să-i dea dureri. Nici măcar nu auziseră de asta. Aşa că ne-au trimis la un specialist, un dermatolog pediatru din Atlanta şi acolo am primit acest diagnostic”, a povestit Katelyn, conform clickpentrufemei.ro.

De obicei, boala nu este văzută ca o îngrijorare de părinți pentru că nu știu despre ea și au senzația că părul este doar mai greu de așezat. De foarte multe ori rămâne nediagnosticată, fiind vorba de un test genetic sau microscopie electronică care să arate această condiție. Este nevoie de un microscop special.

ADVERTISEMENT

Cum arată băiatul cu părul de nepieptănat

Copiii cu sindromul părului de nepieptănat, numit şi păr de sticlă filat, pot fi identificați prin faptul că le crește părul în toate direcțiile, podoaba capilară fiind de culoare foarte deschisă, de obicei blond.

De asemenea, o altă observație este strâns legată de faptul că părul este foarte greu de îngrijit, firele având formă de cilindru și axul părului formă triunghiulară. Mai exact, pentru a fi diagnosticată această boală trebuie să fie cel puțin 50% dintre firele de păr „supuse” acestei anomalii.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că nu este nevoie să fie toate anormale. Din păcate, nu există niciun fel de tratament, specialiștii precizând că odată cu trecerea timpului părul își va schimba aspectul și va fi mult mai ușor de descurcat.

ADVERTISEMENT
Tags: