News

Singaporezii, disperați să iasă din țară, după ce restricțiile au fost ridicate. Au blocat site-urile companiilor aeriene

Granițele din Singapore au fost efectiv închise timp de 21 de luni, așa că știrea că restricțiile vor fi în cele din urmă relaxate i-a făcut pe locuitori să se năpustească pe biletele de avion.
15.10.2021 | 10:35
Singaporezii disperati sa iasa din tara dupa ce restrictiile au fost ridicate Au blocat siteurile companiilor aeriene
ADVERTISEMENT

Începând cu 19 octombrie, oamenii vor putea călători liber din Singapore către zece țări din întreaga lume, fără carantină și cu mai puține teste, atât timp cât sunt vaccinați.

Până la 15 noiembrie, încă o țară – Coreea de Sud – va fi adăugată pe listă.

Singaporezii, disperați să iasă din țară. Au blocat site-urile companiilor aeriene

După anunț, cererea de bilete a fost atât de mare încât site-urile de companiilor aeriene s-au prăbușit. Site-ul web al Singapore Airlines a căzut în weekend, provocând o frenezie în rândul călătorilor dornici de bilete.

ADVERTISEMENT

Neavând noroc online, mulți au mers modelul clasic: au petrecut ore în șir în fața unui birou din centrul orașului pentru a-și rezerva un bilet de avion.

Frontierele închise ale țării au fost o sursă de frustrare pentru mulți rezidenți, la fel ca și mesajele autorităților în continuă schimbare.

ADVERTISEMENT

În ciuda unei rate de vaccinare de 83% în rândul populației, guvernul a impus recent din nou restricții, limitând numărul de persoane care se pot aduna în public la două.

Restricțiile au venit ca o surpriză, după ce autoritățile au spus anterior că vor renunța la strategia „zero Covid” și vor lucra pentru a trăi cu virusul.

ADVERTISEMENT

Chiar și regulile din jurul culoarelor de călătorie pentru persoanele vaccinate s-au schimbat la mai puțin de două zile după ce au fost anunțate, inversând decizia de a nu include copiii cu vârsta sub 12 ani.

Mulți străini care locuiesc în Singapore au fost frustrați de faptul că controalele la frontieră le restricționează circulația. Cetățenii și rezidenții permanenți au fost liberi să părăsească țara și să se întoarcă, cu condiția ca aceștia să stea în carantină timp de două săptămâni – o prevedere care i-a descurajat pe mulți să părăsească țara.

ADVERTISEMENT

Dar străinii nici măcar nu aveau această opțiune. Aceștia au fost obligați să solicite un permis de reintrare, iar marea majoritate a acestor permise au fost refuzate, blocând în mod efectiv cetățenii și nerezidenții din țară.

Air New Zealand oferă șansa de a se vaccina într-un avion

16 octombrie va fi Super Saturday în Noua Zeelandă, unde guvernul îndeamnă orice neozelandez nevaccinat și eligibil să se imunizeze.

Dar câțiva norocoși își vor putea vaccina la bordul unui avion Air New Zealand 787 pe Aeroportul Auckland.

Oamenii care se înscriu pentru oportunitatea „Jabaseat” nu vor primi doar prima doză de vaccin Pfizer. De asemenea, vor primi un tur al hangarului Air New Zealand, gustări și băuturi gratuite servite de membrii echipajului Air New Zealand și o carte de îmbarcare comemorativă.

Potrivit unei declarații publicate de compania aeriană, oferta unică este deschisă oricui din zona Auckland care este eligibil pentru un vaccin, nu a primit deja unul și se poate înscrie prin intermediul portalului Air New Zealand.

Odată ce s-au înregistrat pentru a primi injecția, vor vedea „Air New Zealand Jabaseat” listat ca o clinică potențială.

Atât vaccinul, cât și experiența sunt gratuite, deși clienții care rezervă un „Jabaseat” vor fi responsabili pentru a ajunge ei înșiși la aeroport.

Noua Zeelandă nu este singura care oferă vaccinuri Covid în locuri neobișnuite

În New York, unii oameni au reușit să se imunizeze sub faimoasa balenă albastră de la Muzeul American de Istorie Naturală, în timp ce în Suedia, niște norocoși din Stockholm s-au înscris pentru a fi vaccinați în sala de banchet a Premiilor Nobel.

Datorită închiderii timpurii și rapide a frontierei și carantinei stricte, Noua Zeelandă a avut doar 4.760 de cazuri diagnosticate de coronavirus și 28 de decese, unele dintre cele mai scăzute cifre din lume.

Conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, aproximativ 50% dintre cetățenii eligibili au fost vaccinați complet până pe 14 octombrie.

Cu toate acestea, premierul Jacinda Ardern a declarat că țara este gata să se îndepărteze de strategia sa „zero-Covid” pentru a coexista cu boala.

Alte țări din regiunea Asia-Pacific, inclusiv Singapore și Australia, au făcut mișcări similare în ultimele luni. Vaccinarea – și atingerea imunității de turmă – vor fi un pas critic în acest proces.

ADVERTISEMENT