Life

Singur Acasă, de la faimă la sfârșit tragic. Ce s-a întâmplat cu actorii din distribuția originală a celebrei comedii

Nimeni nu se aștepta la succesul pe care filmul de comedie din 1990, Singur Acasă, l-a avut. Ce s-a întâmplat cu actorii care au dat viață celebrelor personaje, în urmă cu mai bine de 30 de ani?
04.12.2021 | 07:00
Singur Acasa de la faima la sfarsit tragic Ce sa intamplat cu actorii din distributia originala a celebrei comedii
Cum arată acum actorii din „Singur acasă”. Sursa: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Puțin oameni se așteptau ca un film despre un băiețel de 10 ani, care se luptă cu doi hoți nepricepuți, să aibă un succes uriaș și să fie vizionat în toată lumea, an de an, înainte de Crăciun. Meritul se datorează, în mare parte, distribuției incredibile.

Lansat în 1990, Home Alone / Singur Acasă a fost produs cu un buget de 18 milioane de dolari. A încasat, în schimb, un profit uriaș, 285 milioane de dolari în SUA și Canada și alte 190 milioane de dolari în alte țări, conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Filmul clasic a transformat, de asemenea, un copil, necunoscut atunci, Macaulay Culkin, într-una dintre cele mai mari vedete din lume și le-a propulsat în carieră pe celelalte staruri ale producției.

Ce s-a întâmplat cu actorii din distribuția originală a celebrei comedii și cum arată acum, la 30 de ani de la lansarea filmului Home Alone / Singur Acasă?

ADVERTISEMENT

1.  Macaulay Culkin

 Macaulay Culkin
Macaulay Culkin, atunci și acum.
Sursa: Colaj Fanatik

După succesul uriaș al filmului Singur Acasă, Macaulay, în vârstă de 10 ani la vremea filmărilor, a fost unul dintre cei mai căutați actori, obținând roluri în producții precum „Primul sărut”, „Fiul cel bun” sau „Richie Rich”.

La doar 18 ani s-a căsătorit cu Rachel Miner, de care s-a despărțit în 2002. După aceea, actorul a dispărut o perioadă din lumina reflectoarelor. La scurt timp după despărțire, Macaulay Culkin a început o frumoasă poveste de dragoste cu Mila Kunis, pe care au ținut-o departe de ochii curioșilor.

ADVERTISEMENT

După despărțirea celor doi, însă, Culkin s-a aflat în centrul unor scandaluri privind consumul de droguri. Actorul s-a luptat timp de mai mulți ani cu dependența de substanțe periculoase, respectiv heroină și marijuana. În 2004, el a fost arestat pentru posesia de droguri.

Separarea de persoana iubită și moartea surorii lui l-au făcut pe fostul copil minune să ajungă pe marginea prăpastiei. În anul 2012 a încercat să se sinucidă, luând o doză letală de pastile. La 31 de ani, medicii nu-i dădeau mai mult de 6 luni de trăit, din cauza dozelor din ce în ce mai mari de heroină pe care le consuma.

ADVERTISEMENT

Macaulay a fost din nou în centrul atenției în 2017, când a început să se se afișeze cu actrița Disney, Brenda Song. Dragostea pentru ea a fost ceea ce l-a determinat și să renunțe la consumul de substanțe interzise. Cei doi au devenit părinții unui băiețel în luna aprilie a acestui an.

Recent, actorul, în vârstă de 41 de ani, a putut fi urmărit în ultimul sezon al serialului „American Horror Story”.

2. Catherine O’Hara

CATHERINE O'HARA
Catherine O’Hara, atunci și acum.
Sursa: Colaj Fanatik

Actrița nu era chiar o necunoscută înainte de a apărea în Home Alone. Ea interpretase deja roluri în numeroase filme, inclusiv în clasicul „Beetlejuice-Viață de stafie”, produs de Tim Burton.

Cu toate acestea, adevăratul succes l-a cunoscut după apariția din Singur Acasă. Catherine a apărut ulterior în mai multe filme, cum ar fi „Justițiarul Vestului Sălbatic”, „Campionii” și „Reuniunea”.

Rolul care i-a adus lui Catherine O’Hara premiul Emmy, pentru cea mai bună actriță principală, a fost cel al lui Moira Rose, din serialul „Schitt’s Creek”.

3. Joe Pesci

Joe Pesci, atunci și acum.
Joe Pesci, atunci și acum. Sursa: Colaj Fanatik

Cu doar două luni înainte de interpretarea iconică din comedia Singur Acasă, Pesci a intrat în pielea viciosului și violentului Tommy DeVito, în „Băieți buni”, rol care i-a adus și un premiu Oscar.

Vedeta și-a mai încercat norocul în câteva filme de comedie, apoi a dispărut o vreme de pe micile și marile ecrane. A revenit în forță în 2019, în „Irlandezul-Asasinul Mafiei”, care i-a adus o nouă nominalizare la Oscar.

Joe, acum în vârstă de 68 de ani, a fost căsătorit cu Claudia Haro, cu care are și un copil.

4. Daniel Stern

DANIEL STERN
Daniel Stern, atunci și acum.
Sursa: Colaj Fanatik

Daniel are o istorie destul de lungă la Hollywood. El a fost, până în 1993, naratorul seriei „The Wonder Years”. După Singur Acasă s-a trezit într-o mulțime de roluri, pe micul și pe marele ecran, cu câteva popasuri în „Hei! Arnold”, „Familia mea dementă” și „Angie Tribeca”.

Cel mai recent, el a apărut în serialul de comedie „Shrill”, creat de Aidy Bryant. Actorul a împlinit 64 de ani și are trei copii, împreună cu soția sa, Laure Mattos.

5. Kieran Culkin

KIERAN CULKIN
Kieran Culkin, atunci și acum.
Sursa: Colaj Fanatik

Fratele mai mic a lui Macaulay a avut primul său rol în Singur Acasă, dar nu s-a oprit aici. Kieran a jucat în alte producții importante, „Tatăl miresei”, „O fată minunată” și „Legea pământului” sunt doar câteva dintre ele.

Actorul poate fi urmărit acum în serialul „Succession”, produs de HBO. De asemenea, el este gazda spectacolului de televiziune american „SNL-Saturday Night Live”.

6. John Heard

John Heard s-a stins din viață în 2017
John Heard s-a stins din viață în 2017. Sursa: Colaj Fanatik

Și John Heard a cunoscut succesul odată cu apariția în Singur Acasă. Au urmat apoi pentru el filmele „Dosarul Pelican”, „Snake Eyes” și drama „Pollock”.

Din păcate, actorul a încetat din viața în 2017, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardiac. Memoria îi este dusă mai departe de producțiile în care a apărut și de cei trei copii ai săi.

7. Devin Ratray

DEVIN RATRAY
Devine Ratray, atunci și acum.
Sursa: Colaj Fanatik

Devine Ratray a devenit cunoscut ca Buzz din Singur Acasă și a continuat să obțină roluri în alte filme. El a revenit în rolul care l-a consacrat în „ Singur acasă 6”, apărut anul acesta.

8. John Candy

JOHN CANDY
John Candy a decedat în 1994, la doar 43 de ani.
Sursa: Colaj Fanatik

Actorul John Candy era deja un nume cunoscut în industrie atunci când a apărut în Singur Acasă, interpretând roluri în „Prăvălia groazei”, „Bilele spațiale” și „Avioane, trenuri și automobile”.

Ultima apariție a fost în „Canadian Bacon-Războiul lui Boomer”, înainte să se stingă brusc din viață, la doar 43 de ani, din cauza unui atac de cord.

Singur Acasă, la Antena 1, din 4 decembrie

Anul acesta, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, Seria Singur Acasă va fi difuzată la Antena 1, din 4 decembrie.

Astfel, sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 20:00, telespectatorii îl pot privi pe Kevin cum rămâne singur acasă și cum îi înfruntă pe cei doi spărgători de case. Următoarele două părți ale trilogiei Singur Acasă vor fi difuzate pe 11, respectiv, 18 decembrie tot pe Antena 1, de la 20:00.

 

ADVERTISEMENT