Life

Singura băutură alcoolică benefică pentru organism. Chiar și doctorii o recomandă. Arde grăsimile, ajută inima și te ajută să slăbești

Băutura alcoolică, recomandată și de medici, deoarece ne ajută organismul să funcționeze mai bine. Cu ajutorul ei putem preveni unele boli grave.
08.12.2022 | 17:20
Singura bautura alcoolica benefica pentru organism Chiar si doctorii o recomanda Arde grasimile ajuta inima si te ajuta sa slabesti
Ce boli poate combate vinul roșu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nu toate băuturile alcoolice sunt dăunătoare organismului. În urma unor studii, s-a constatat că una dintre ele, consumată moderat și nu excesiv, poate contribui la o stare de sănătate mai bună.

Ce băutură are beneficii asupra organismului nostru. Poate reduce apariția unor boli grave

Este vorba despre vinul roșu, recomandat și de medici, dar și de cercetătorii unui studiu de la Spitalul Rhode Island, care arată faptul că această băutură poate preveni boli, arde grăsimi, conține antioxidanți și antiinflamatori.

ADVERTISEMENT

Totodată, sfatulmedicului.ro informează faptul că vinul roșu reduce apariția cancerului, respectiv: cel de plămâni, de prostată sau mamar.

În cazul cancerului de plămâni, poate fi redus cu 13% printr-un pahar de vin roșu zilnic . Cel de prostată cu până la 50% dacă se beau 4 sau mai multe pahare de vin roșu, pe săptămână. Referitor la cancerul mamar, vinul roșu este ideal ca metodă de prevenire într-un consum foarte moderat.

ADVERTISEMENT

Dacă vinul roșu este băut peste măsură, atunci nu mai ajută organismul uman, ci devine nociv. Îmbinat și cu restul băuturilor toxice, situația se poate agrava.

Cum consumăm alcool de sărbători

Dr. Alexandru Nechifor, de exemplu, specialist în medicină internă la Spitalul Județean de Urgență Galați, atrage atenția asupra consumului de alcool, acum în perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit lui, orice cantitate este dăunătoare.

ADVERTISEMENT

”Conform celor mai noi și ample studii privind alcoolul și efectele asupra sănătății creierului, ce a inclus 25.378 de participanți s-a demonstrat faptul că orice cantitate de alcool consumată este corelată cu afectarea sănătății creierului.

Deci în acest moment putem afirma, cu dovezi științifice solide, că alcoolul chiar și în cantitate mică este dăunător.

ADVERTISEMENT

Știm în momentul de față că consumul regulat de alcool este responsabil sau se face „vinovat” pentru apariția unor afecțiuni precum demența, accidentul vascular cerebral, steatoza hepatică, pancreatita, hepatita, ciroza, ulcerul gastric, sindromul de anxietate, sindromul depresiv, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, cancerul de esofag, cancerul de colon, cancerul de rect, cancer hepatic, cancerul mamar”, a precizat dr. Alexandru Nechifor, potrivit stiripesurse.

ADVERTISEMENT