Medicii din Statele Unite ale Americii au descoperit singura băutură bună pentru inimă și creier. Consumată cu moderație, aceasta are o mulțime de beneficii pentru organism.
Cele mai recente cercetări ale medicilor americani au scos la iveală o concluzie uimitoare. Potrivit specialiștilor, există o băutură care face minuni pentru creier, inimă și nu numai.
Vinul roșu, căci despre este este vorba, este singura băutură care conține alcool, dar care este bună pentru creier și pentru inimă. Pentru a se bucura de beneficiile ei, oamenii trebuie să o consume în cantități moderate.
Toate beneficiile vinului roșu se datorează resveratrolului, un compus natural care se extrage direct din coaja strugurilor. Resveratrolul este folosit pentru obținerea vinului roșu și este unul dintre cei mai puternici antioxidanți.
Datorită conținutului de resveratrol, vinul roșu reglează mai multe funcții ale organismului. În plus, potrivit medicilor americani, acesta poate regla și nivelul de zahăr din sânge.
Medicii din America și din Israel au realizat un studiu care a demonstrat beneficiile consumului moderat de vin. Potrivit specialiștilor, efectele resveratrolului apar în doar câteva minute după ce a fost consumat vinul.
Medicii americani susțin că vinul roșu este benefic organismului și datorită conținutului de polifenoli. Polifenolii au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce face vinul o băutură ideală pentru sănătatea inimii.
De asemenea, consumul moderat de vin roșu contribuie la reducerea factorilor de risc ai demenței. Cercetătorii de la Universitatea din Padova susțin că vinul împreună cu o dietă mediteraneană reduc considerabil riscul apariției bolilor cardiovasculare.
Consumul moderat de vin roșu poate contribui inclusiv la longevitate. Potrivit specialiștilor, resveratrolul are capacitatea de a activa anumite gene asociate cu o viață mai lungă, dar și mai sănătoasă.
Nu în ultimul rând, vinul este un aliat de nădejde pentru o digestie corespunzătoare. Tocmai de aceea, acesta se recomandă a fi consumat alături de alimentele bogate în grăsimi și proteine.
Pentru ca vinul roșu să fie benefic organismului, este recomandat consumul moderat. Medicii susțin că bărbații ar trebui să bea 1-2 pahare pe zi, în timp ce doza pentru femei este de doar un pahar.