Singura legumă pe care Vlad Ciurea nu o consumă niciodată. Chiar dacă se numără printre preferatele românilor, medicul preferă să stea departe de ea.
Vlad Ciurea este unul dintre cei mai renumiți medici din România. Frecvent, acesta oferă sfaturi pentru un stil de viață mai bun și pentru menținerea sănătoasă a organismului. Medicul pune foarte mult accentul pe sănătatea creierului, așa că știe foarte bine ce să consume și ce să evite.
Vlad Ciurea a recunoscut că există o legumă pe care se ferește să o consume. Are multe beneficii pentru creier, însă, nu face parte din alimentația medicului. Medicul Ciurea stă cât de departe poate de această legumă, încercând să compenseze cu beneficiile altor legume.
În cadrul podcastului ”Fain & Simplu”, Vlad Ciurea a recunoscut că singura legumă de care se ferește cât de mult poate este usturoiul. Medicul îl evită nu pentru că nu ar fi benefic, ci pentru că lui îi provoacă anumite probleme.
”Sunt trei alimente foarte benefice pentru creier. Toate vegetalele, toate fructele și toate semințele. Pentru creier, în plus, este usturoiul, busuiocul și pătrunjelul. Consum foarte puțin usturoi, deoarece îmi provoacă arsuri la stomac, dar știu că face foarte bine. Este dovedit faptul că usturoiul curăță arterele.”, a spus medicul.
Potrivit medicului Ciurea, lista alimentelor benefice creierului este mult mai lungă. Pentru a-i oferi creierului tot ce are nevoie, Vlad Ciurea recomandă consumul de cafea și ciocolată, însă, în doze moderate. Acestea sunt benefice pentru a menține celula nervoasă în funcțiune.
La popul opus, există și alimente care nu fac decât să afecteze buna funcționare a creierului. Pe unele dintre ele mulți români le consumă, fără să își dea seama cât de nocive pot fi. Potrivit medicului Vlad Ciurea, un creier se menține sănătos atât timp cât alimentele grase, prăjite și procesate sunt evitate.
”Cele non-benefice, aceste proteine cu prăjeli nu sunt bune. Sunt o greutate pentru creier. Mai există și cele trei prafuri albe toxice: unul este cel care se prizează, al doilea este zahărul și al treilea este sarea în exces.”, a mai spus Vlad Ciurea.