Life

Singura localitate fantomă din lume. De ce i se spune ”satul păcii”

Unicul loc de pe pământ în care nu există locuitori, deși casele sunt construite de ani buni. Motivul pentru care este numit ”satul păcii”.
04.10.2022 | 16:43
Unicul loc de pe pământ unde nu există locuitori, dar case există. Motivul pentru care e numit ”satul păcii”. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Singura localitate fantomă din lume se află la granița dintre două țări care au fost mereu rivale. De ce i se spune ”satul păcii” și ce spun autoritățile despre casele construite pe terenul respectiv în urmă cu multă vreme.

Unicul loc de pe pământ unde nu există locuitori, dar case există. Motivul pentru care e numit ”satul păcii”

Kijong-dong sau ”satul păcii” este un oraș fals construit de Coreea de Nord la granița cu Coreea de Sud. Localitatea și-a deschis porțile în anul 1953, după ce un armistițiu a pus capăt Războiului Coreean ce a durat 3 ani.

ADVERTISEMENT

Peste 3 milioane de persoane și-au pierdut viața în lupta dintre cele două mari puteri. La finalul războiului niciuna dintre țări nu a fost de acord cu pacea instituită, de aici și apariția satului care pare unul obișnuit de la distanță.

Are case și clădiri impunătoare, stâlpi de electricitate, străzi curate și ferestre luminate, însă la o privire mai atentă se poate observa ce lipsește cu adevărat: oamenii. Nimeni nu pare să stea în locuințele respective.

ADVERTISEMENT

„Satul propagandei”, așa cum mai este numită regiunea, nu ar fi singura porțiune falsă din Coreea de Nord. Politicienii ar dori în felul acesta să-i păcălească pe sud-coreeni că trăiesc în lux și cu numeroase beneficii.

Localitatea pustie are reputația de a proiecta o imagine falsă de prosperitate și succes economic, cu toate că guvernul nord-coreean susține că este vorba de un sat care este locuit. Acesta este măturat și curățat constant.

ADVERTISEMENT

Sud-coreenii susțin că ”satul păcii” pare abandonat și că poate fi asemănat foarte ușor cu un platou de filmare de la Hollywood. În plus, oamenii susțin că nu au văzut niciodată persoane în partea cealaltă a graniței.

În aceeași notă, zona demilitarizată este în momentul de față una dintre cele mai păzite regiuni din lume. Pe partea sudică există, de asemenea, un sat numit Daeseong-dong sau „satul libertății” în care trăiesc circa 226 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Se spune că aceștia nu au voie să primească niciun vizitator și nimeni nu are voie să mai locuiască acolo. Oamenii de aici au acte de identitate speciale și le este interzis să părăsească casele după ora 23:00.

Lupta continuă dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Kim Jong-un pretinde că ”satul păcii” are sute de locuitori fericiți, încă un motiv în plus că lupta dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud continuă. Acest lucru este demonstrat de construirea stâlpilor pe care se află drapelul țării.

Primii care au ridicat un astfel de monument au fost cei din sud, care în anii 1980 au ridicat un stâlp de 98 de metri. Ulterior, autoritățile din nord au construit unul și mai înalt, de 160 de metri, la vremea respectivă fiind cel mai mare din lume.

Conform omofon.ro, în momentul de față, Coreea de Nord se laudă cu cel de-al patrulea cel mai înalt stâlp pentru drapel de pe Pământ.

ADVERTISEMENT