Life

Singura mașină pentru care nu contează cât ești de bogat. Miliardarii planetei stau la coadă ca să o aibă. Ce sumă astronomică plătesc

Unicul autoturism pentru care averea nu este luată în calcul. Miliardarii așteaptă luni bune pentru a-l cumpăra. Cât costă.
25.05.2023 | 16:03
Singura masina pentru care nu conteaza cat esti de bogat Miliardarii planetei stau la coada ca sa o aiba Ce suma astronomica platesc
Unicul autoturism pentru care averea nu este luată în calcul. Miliardarii așteaptă luni bune pentru a-l cumpăra. Cât costă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Singura mașină pentru care nu contează cât ești de bogat. Miliardarii planetei stau la coadă ca să o aibă. Ce sumă astronomică plătesc pentru modelul care va fi prezentat la târgurile de specialitate abia din toamna anului acesta.

Unicul autoturism pentru care averea nu este luată în calcul. Miliardarii așteaptă luni bune pentru a-l cumpăra. Cât costă

Unicul autoturism pentru care averea nu este luată în calcul vine de la un constructor britanic de lux. Miliardarii așteaptă luni bune pentru a-l cumpăra chiar dacă costă destul de mult. Aceștia nu se uită deloc la bani.

ADVERTISEMENT

Rolls-Royce a oferit detalii despre primul său model electric care urmează să fie lansat în toamna lui 2023. Mașina va purta numele Spectre și va avea emisii zero, motiv pentru care prețul de achiziție va fi destul de mare.

Potrivit autocritica.ro, modelul electric este echipat cu o autonomie de până la 520 de kilometri și un consum estimat de 21.5 kWh/ 100 km. Producătorul anunță că programul de teste simulează „400 de ani de utilizare normală”.

ADVERTISEMENT

Cei mai bogați oameni de pe planetă, interesați de acest autovehicul de lux, vor trebui să scoată din buzunar peste 400.000 de euro. Prețul poate ajunge până la 500.000 de euro. Mașina lungă de 5 metri nu înlocuiește Wraith-ul, ci face parte dintr-un viitor portofoliu de EV-uri pe care compania le are în plan.

Mai exact, brand-ul de lux urmează să facă tranziția către propulsie electrică. Toate mașinile lansate de acum înainte nu vor mai avea motoare cu ardere internă. Totodată, autoturismul va fi unul foarte silențios, ceea ce înseamnă că șoferii nu vor avea senzație de confuzie sau greață.

ADVERTISEMENT
Rolls-Royce Spectre 2023
Rolls-Royce Spectre. Mașina electrică poate fi achiziționată cu 400.000 de euro. Sursa foto: Pinterest.com

Rolls-Royce, printre cele mai căutate mașini de lux

Torsten Müller-Ötvös, CEO-ul companiei, a anunțat că în momentul de față a adunat peste 300 de comenzi doar de pe piața din America de Nord, foarte mulți fiind clienți noi. Majoritatea viitorilor cumpărători au depus deja suma de rezervare înainte de a vedea modelul de serie.

Bărbatul a mai declarat că lista de așteptare este foarte lungă, semn că reacția clienților din lumea întreaga a fost una foarte bună. Miliardarii planetei abia așteaptă să conducă primul model electric scos pe poarta fabricii de lux.

ADVERTISEMENT

„Dacă ai comanda un Spectre acum, l-ai primi, cel mai probabil, în 2025. Ținta noastră este să putem oferi termeni de livrare de 15 luni”, a spus Torsten Müller-Ötvös într-o discuție cu InsideEVs.com.

Cererea pentru Spectre este enormă, fapt care i-a făcut pe britanici să-și mărească fluxul de producție. Chiar și așa au anunțat că tot nu pot respecta acest termen în prezent. Oamenii pe care-i vizează firma sunt cei din segmentul de lux și care nu sunt dispuși să aștepte 2-3 ani livrarea unei mașini.

ADVERTISEMENT