News

Singura plajă amenajată din România în care nu există aglomerație. E la jumătate de preț față de Mamaia

În România încă mai există plaje amenajate în care nu există aglomerație în această perioadă de vârf a sezonului estival. Una dintre ele este Plaja Sulina.
01.08.2022 | 11:31
Singura plaja amenajata din Romania in care nu exista aglomeratie E la jumatate de pret fata de Mamaia
Plaja Sulina, atracția turistică din țară în care nu există aglomerație. Sursa foto: colaj Fanatik / delta.ro
ADVERTISEMENT

Românii care caută în această perioadă o plajă liniștită, bine amenajată, departe de clasica aglomerație de pe litoral, trebuie să știe că există așa ceva și la noi în țară.

Plaja Sulina, atracția turistică din țară în care nu există aglomerație

La circa 3 km de orașul Sulina întâlnim plaja cu același nume. În ultimii ani, aceasta a fost amenajată și modernizată la standarde optime.

ADVERTISEMENT

Are în dotare o scenă tip amfiteatru, locuri de joacă, dușuri, un punct salvamar, un drum de acces care leagă localitatea de plajă cu o pista de bicicliști din pavele și o alee pietonală din pavele din lemn.

În zonă mai există o parcare la intrarea pe pod, grupuri sanitare de plajă, două pasarele acvatice amplasate la 50 de metri de la țărm, o rețea de alimentare cu apă potabilă, precum și una de alimentare cu energie electrică în incinta amenajată.

ADVERTISEMENT

Plaja Sulina dispune de cel mai fin nisip. Este o destinație excelentă pentru cei cu copii mici. În zonă, din 30 în 30 de metri sunt bancuri de nisip, prin care se evită riscul ca cei mici să meargă la adâncime mai mare.

La finalul unei zile cu mai multe băi în apa caldă a mării, turiștii din zonă sunt invitați să guste din produsele pescărești excelente gătite de bucătarii din zonă.

ADVERTISEMENT

Petrecerile continuă și după lăsarea nopții. În fiecare weekend au loc focuri de tabără și evenimente precum Sulina Fusion Cruise.

Merită văzuți în zonă și delfinii care se joacă în apropierea țărmului, la ceas de seară.

Un alt aspect extrem de important de precizat e acela că pe Plaja Sulina prețurile sunt mai mici față de sudul litoralului.

ADVERTISEMENT

Excursii de pe Plaja Sulina

Plaja Sulina face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Din zonă se pot face excursii de o zi în Deltă.

Astfel, avantajul unei vacanțe la Sulina este că aici turiștii pot avea două lucruri dintr-o lovitură: și marea, și Delta. Fiecare dintre aceste destinații au propriile avantaje și distracții.

ADVERTISEMENT