Fotbal intern

Singura șansă ca Dinamo să ajungă la baraj după noul scenariu votat pentru play-out! “Câinii” au nevoie de o minune în ultima etapă. Toate calculele

04.08.2020 | 20:26
Singura sansa ca Dinamo sa ajunga la baraj dupa noul scenariu votat pentru playout Cainii au nevoie de o minune in ultima etapa Toate calculele
ADVERTISEMENT

Cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 au votat cu 7 voturi la 6 și o abținere (Universitatea Craiova) ca ierarhia din partea de jos a clasamentului să se stabilească pe baza mediei de puncte / meci obținute în play-out. Astfel, după acest algoritm, Dinamo este retrogradată în acest moment.

Comitetul Executiv al FRF a decis să nu aprobe prelungirea sezonului în Casa Pariurilor Liga 1 până pe data de 18 august astfel încât și Dinamo să poată să își desfășoare meciurile restante, amânate la momentul respectiv din cauza crizei COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, LPF este nevoită să vină cu o nouă propunere privind încheierea play-out-ului, în condițiile în care echipele nu vor avea același număr de meciuri. Cluburile și-au exprimat opțiunea și clasamentul va fi stabilit pe baza mediei de puncte în play-out.

Singura șansă ca Dinamo să ajungă la baraj după noul scenariu votat pentru play-out! Cum arată clasamentul acum

Este un clasament care dezavantajează Dinamo, echipa care a disputat până acum doar 8 meciuri față de 13, cât au formațiile care și-au putut disputa toate meciurile. Cu o etapă înainte de final, “câinii” sunt penultimii în clasament și pe baza acestui nou criteriu, pe loc de retrogradare directă.

ADVERTISEMENT

Media punctelor din play-out: 

  1. Hermannstadt – 1,91
  2. Viitorul – 1,91
  3. Voluntari – 1,61
  4. Academica Clinceni – 1,61
  5. Politehnica Iași – 1,38
  6. Sepsi – 1,16
  7. Dinamo – 0,87
  8. Chindia – 0,63

Ultima etapă din play-out se va disputa miercuri, de la ora 17:00, când vor avea loc toate cele patru meciuri la aceeași oră. Există un singur scenariu prin care Dinamo să scape de locul direct retrogradabil și să prindă locul de baraj.

ADVERTISEMENT
  • Dinamo – Viitorul
  • Chindia – Voluntari
  • Hermannstadt – Poli Iași
  • Sepsi – Academica Clinceni

Dinamo trebuie să bată Viitorul și Sepsi să piardă cu Academica!

Acest scenariu este să câștige meciul de pe teren propriu cu Viitorul Constanța, coroborat cu o înfrângere a celor de la Sepsi, care joacă acasă cu Academica Clinceni. Astfel, media “câinilor” ar fi superioară echipei lui Grozavu.

Scenariul prin care Dinamo ajunge la baraj:

  • Dinamo dacă învinge Viitorul: 3 victorii, 1 egal, 5 înfrângeri: 10 puncte în 9 meciuri = 1,11 puncte / meci
  • Sepsi dacă pierde cu Academica: 3 victorii, 5 egaluri, 5 înfrângeri: 14 puncte în 13 meciuri = 1,07 puncte / meci
ADVERTISEMENT

Decizia cluburilor trebuie aprobată de Comitetul Executiv al FRF pentru a intra în vigoare

Pe Dinamo nu o ajută nici măcar un rezultat de egalitate între Sepsi și Academica Clinceni. Dacă Sepsi câștigă un punct va avea o medie de 1,15 puncte pe meci, superioară echipei lui Gigi Mulțescu.

Atenție! Faptul că această decizie a fost votată de cluburi nu înseamnă că va intra în aplicare. Ea va trebui aprobată în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Dar în acest moment, situația este critică pentru Dinamo.

  • 24 de puncte are Dinamo în clasament
  • 2 victorii au obținut “câinii” în play-out până acum
ADVERTISEMENT