Sport

Singura veste bună pentru U Craiova înaintea duelului cu Anderlecht! Oltenii, capi de serie în play-off-ul pentru grupele Conference League

Posibila înfruntare a Universității Craiova cu Anderlecht, din turul 3 preliminar al Conference League, aduce și vești bune. Deși pare misiune imposibilă, FANATIK prezintă motivul pentru care oltenii pot spera la faza grupelor
19.07.2021 | 16:30
Singura veste buna pentru U Craiova inaintea duelului cu Anderlecht Oltenii capi de serie in playofful pentru grupele Conference League
Singura veste bună pentru U Craiova înaintea duelului cu Anderlecht! Oltenii visează la grupele Conference League. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dintre echipele românești angrenate în preliminariile UEFA Conference League, Universitatea Craiova a avut cel mai mare ghinion. În cazul în care va trece de albanezii de la Laci, oltenii vor juca în turul 3 cu cea mai decorată echipă din Belgia, R.S.C. Anderlecht.

Deși anul trecut au terminat pe locul 4 în Jupiler Pro League, alb-violeții rămân un adversar redutabil pentru, probabil, orice echipă din Liga 1. Există însă și o veste bună pentru fotbaliștii lui Marinos Ouzounidis, care au însă de muncă pentru a obținte acest avantaj.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vor ajunge să se lupte cu gruparea din Bruxelles pentru un loc în play-off-ul Conference League, oltenii au toate motivele să facă tot ce le stă cu putință să meargă mai departe. Eventuala eliminare a belgienilor i-ar oferi Craiovei statutul de cap de serie în ultimul tur dinaintea accederii în grupe.

Veste bună pentru U Craiova! Dacă trec de Anderlecht, oltenii sunt capi de serie în play-off-ul Conference League

Până să ajungă să dea piept cu formația antrenată de legendarul internațional Vincent Kompany, deținătoarea Cupei și a Supercupei României trebuie să treacă de dubla cu Laci. Meciul tur se joacă în Albania, joi, 22 august, de la ora 20:00, în timp ce returul din Bănie e programat la o săptămână distanță, pe 29 iulie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Favoriți cerți, oltenii nu ar trebui să aibă emoții în cele două partide cu echipa care a încheiat sezonul pe locul 4 în Kategoria Superiore și să ajungă totuși să se lupte pentru play-off, cu Anderlecht. Craiova are deja la activ o înfruntare ratată cu Anderlecht.

Ajunși până în semifinalele Cupei UEFA, din 1983, alb-albaștrii au pierdut cu Benfica și nu au putut să dea piept în ultimul act cu Anderlecht, care a și luat trofeul în acel an. Acum nu este pus în joc nici un trofeu, dar dacă Anderlecht și U Craiova se vor întâlni în preliminariile Conference League, oltenii pot „fura” statutul de cap de serie al belgienilor în play-off.

ADVERTISEMENT

Astfel, echipa lui Marinos Ouzounidis ar avea marea șansă de a evita o sumedenie de adversari infernali în cursa pentru calificarea în grupele celei de-a treia competiții europene. „Știința” nu ar mai avea grija unei posibile întâlniri cu fosta finalistă UEFA Champions League, Tottenham, cu noua echipă a lui Jose Mourinho, AS Roma, sau cu FC Basel, o obișnuită a „primăverii” Champions League.

Universitatea Craiova, în urna capilor de serie, în locul lui Anderlecht

Anderlecht, o mai veche cunoștință a românilor

Universitatea Craiova poate fi a șasea echipă românească pe care Anderlecht o întâlnește în 113 ani de istorie. Steaua, Dinamo, Rapid, Petrolul Ploiești și Poli Timișoara sunt formațiile care și-au măsurat forțele cu alb-violeții în nu mai puțin de 14 meciuri.

ADVERTISEMENT

Roș-albaștrii au dat de cele mai multe ori (6) piept cu formația care are în palmares 34 de titluri de campioană în Belgia și, alături de Rapid, sunt singurii care au reușit să obțină victorii în fața ei.

  • Anderlecht vs. Steaua (2 victorii, 2 egaluri, 2 înfrângeri)
  • Anderlecht vs. Dinamo (2 victorii, 0 egaluri, 0 înfrângeri)
  • Anderlecht vs. Rapid (2 victorii, 1 egal, 1 înfrângere)
  • Anderlecht vs. Petrolul (2 victorii, 0 egaluri, 0 înfrângeri)
  • Anderlecht vs. Poli Timișoara (1 victorie, 1 egal, 0 înfrângeri)

Bănățenii sunt ultimii care au jucat meciuri oficiale cu Anderlecht. S-a întâmplat în sezonul 2009-2010, atunci când cele două formații au fost adversare în grupele UEFA Europa League. Cel mai important succes românesc în fața belgienilor este cel al Stelei, din 1986, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

  • 2 august este data la care va avea loc tragerea la sorți pentru play-off-ul Conference League, care se va disputa pe 19 și 26 august
  • 5 și 12 august sunt zilele în care se vor juca meciurile din turul trei preliminar

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FK Laci. 1,78 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT