News

Singurele locuri din România unde nu a ajuns pandemia de COVID-19! Zero cazuri până în prezent

19.11.2020 | 07:54
Singurele locuri din Romania unde nu a ajuns pandemia de COVID19 Zero cazuri pana in prezent
ADVERTISEMENT

Singurele locuri din România unde nu a ajuns pandemia de COVID-19 se află în județul Buzău. Vorbim despre două comune care nu au raportat nici măcar un caz de coronavirus până în prezent. Este vorba despre Pardoşi şi Chiliile, localități care în cele aproape nouă luni de la debutul virusului pe teritoriul României nu au înregistrat nicio situație.

De remarcat că, dintre cele 87 de comune şi oraşe câte sunt în judeţul Buzău, zece nu au în prezent niciun caz activ de coronavirus. Atenție, însă! Din acestea zece, opt sunt localităţi care au avut în trecut persoane bolnave, dar care s-au vindecat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, discutăm despre Blăjani, Mihăileşti, Balta Albă, Murgeşti, Mărgăriteşti, Valea Salciei, Colţi şi Pănătău, sate sau comune întinse prin județ.

Singurele comune din România unde nu a ajuns pandemia de COVID-19!

În cazul celor din Chiliile şi Pardoşi situația se schimbă. Explicația pare a fi că acestea  sunt comune din zone de deal şi de munte ale judeţului.

ADVERTISEMENT

De altfel, comuna Chiliile se află în Munţii Buzăului, în zona izvoarelor şi a cursului superior al râului Sărăţel, afluent al Buzăului şi al afluentului său, Fundata. Nu este cea mai mare comună, dar are o populaţia de 623 de locuitori. Localitatea este în scădere, din acest punct de vedere, faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 779 de locuitori

Dacă ne raportăm la Pardoşi, atunci trebuie specificat că aceasta se află în nordul judeţului, în Subcarpaţii de Curbură, pe dealurile din zona cursului superior al Câlnăului.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o localitate chiar mai mică. Recensământul efectuat în 2011 a calculat 453 de suflete. Interesant este că situația în Buzău se complică. Foarte multe comune ajung pe lista localităţilor care au depăşit rata de incidenţă de trei cazuri la o mie de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea privind validarea ratei de incidenţă aferentă perioadei 04.11- 17.11.2020  la nivelul localităţilor Măgura, Cilibia, Merei,  Mânzăleşti, Unguriu şi Podgoria.

ADVERTISEMENT

Alte trei comune din judeţ au depăşit în weekend rata de incidenţă a cazurilor COVID-19 de 1,5/ 1000 de locuitori şi au intrat în scenariul galben. Este vorba despre Măgura, Puieşti şi Cilibia.

Vă readucem aminte că FANATIK a scris despre Gonțești, o altă așezare din Buzău, una în care mai există doar patru case locuite. Întreaga poveste a acestui sat o puteți descoperi AICI.

 

 

 

ADVERTISEMENT