Life

Singurele plante care pot schimba total gustul mâncărurilor tale. Au o aromă puternică și nu pot fi înlocuite cu nimic altceva

Plantele care dau un gust intens și o savoare aparte tuturor felurilor de mâncare. Chiar și cei mai mari bucătari le recomandă.
05.06.2024 | 19:25
Singurele plante care pot schimba total gustul mancarurilor tale Au o aroma puternica si nu pot fi inlocuite cu nimic altceva
Plantele care dau un gust intens și o savoare aparte tuturor felurilor de mâncare. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Gospodinele știu foarte bine că orice mâncare preparată cu dragoste este foarte bună. Însă, pentru ca aroma preparatelor să fie mereu una specială, trebuie folosite anumite ingrediente secrete. Iată care sunt plantele care transformă orice preparat într-o explozie de gust și savoare.

Verdețurile care nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că gustul unei mâncări se schimbă cu ajutorul condimentelor. Însă, nu doar ele fac minuni în bucătărie, ci și anumite plante aromatice pe care gospodinele le folosesc de ani de zile.

ADVERTISEMENT

Verdețurile, căci despre ele este vorba, sunt nelipsite din bucătăriile gospodinelor din România. Fie că vorbim de cele clasice, fie că vorbim de cele internaționale, toate dau un gust aparte preparatelor.

În ultima vreme, românii au început să fie din ce în ce mai deschiși la plantele aromatice și la condimentele internaționale. Așa se face că rozmarinul, coriandrul, dar și multe altele și-au făcut loc în bucătăriile autohtone.

ADVERTISEMENT

De obicei, este recomandat ca verdețurile să fie folosite cât mai repede și să nu fie păstrate mult timp. Chiar dacă sunt conservate corespunzător, acestea nu vor mai avea aceleiași proprietăți și nici nu vor mai da același gust mâncărurilor.

Cei mai pricepuți bucătari sunt de părere că există câteva verdețuri care fac minuni în toate preparatele, fără excepție. Mărarul, rozmarinul, pătrunjelul, leușteanul și tarhonul pot fi folosite mereu în bucătărie datorită aromei intense pe care o oferă preparatelor.

ADVERTISEMENT

Trucuri pentru păstrarea îndelungată a verdețurilor. Ce trebuie să faci pentru ca aceste plante să nu își piardă aroma

Pentru a se bucura cât mai mult timp de aroma lor, gospodinele trebuie să știe câteva trucuri esențiale. De exemplu, aceste condimente se păstrează mult mai bine în recipiente închise.

Se recomandă a se forma în borcane mai multe straturi, unul de condimente, altul de sare. Neapărat, ultimul strat să fie de seara pentru ca aroma să se păstreze mai mult timp.

ADVERTISEMENT

De asemenea, gospodinele trebuie să țină cont că aroma acestor verdețuri se păstrează mult mai bine dacă nu sunt tocate pe un fund de lemn. Pentru ca sucul să nu mai fie absorbit, verdețurile se pot toca pe o farfurie de porțelan.

Verdețurile sunt versatile și pot fi folosite sub diverse forme. Acestea pot fi tocate și puse în forme de gheață cu apă, iar în acest fel, gospodinele le au mereu la îndemână. Dacă nu sunt folosite imediat, verdețurile pot fi puse în borcane de sticlă și păstrate la frigider pentru câteva ore. Aroma lor va fi la fel de intensă.

ADVERTISEMENT